spagetti_prinskorv_julmat_rester_korv_pasta_recept
Av alla julens överblivna rester brukar prinskorv, köttbullar och skinka var det allra vanligaste. 😉 Ja, förutom alla sillburkar, röror, såser och legymer… Dock så var vi väldigt beräknande i år och köpte inte på oss alls mycket då vi vet att det bara blir stående men skinka, prinskorv och köttbullar blev det över av. Det är ju i princip sån mat som man äter i vanliga fall och ganska enkelt att hitta på något nytt med.

 

Till skinkan som vi har kvar tänkte jag göra ostfylld, panerad schnitzel av, en del ska jag strimla till pastasås och så brukar det bli en klassisk potatis/skink och purjolåda. Sen måste man ju ha nån liten skiva över till pålägg och tunnbrödsblöta! 😉
Fler recept :
Pastagratäng med strimlad julskinka, recept HÄR!
Pizza med julskinka, recept HÄR!
Potatis och purjolöksgratäng med julskinka, recept HÄR!
Ost & skinkpaj, recept HÄR!
Varma mackor, recept HÄR!
Tunnbrödsblöta, recept HÄR!

 

 

Köttbullarna fryser jag ner om jag gjort väldigt många. Annars skivas de till pålägg med rödbetssallad, eller steks på till frukost med stekt ägg. Men godast är nog till stuvade makaroner eller kokt potatis med gräddsås och lingon.
Fler recept :
Köttbullar med gräddsås, recept HÄR!
Köttbullar i tomatsås, recept HÄR!
Varm pastasallad med köttbullar, recept HÄR!
Stuvade makaroner med köttbullar, recept HÄR!

 

 

Prinskorv är tacksamt att både grilla på spett och steka och använda i soppor, omeletter eller stroganoff. Här gjorde jag en rätt med tunna spagetti i smakrik tomatsås med champinjoner och serverade med prinskorv. Supergott och inte alls ”juligt”.
Fler recept :
Pastasallad med prinskorv & ägg, recept HÄR!
Jamie Olivers pan fried breakfast, recept HÄR!
Smördegsinbakad prinskorv, recept HÄR!

 

Nu – till dagens recept! 😛

 

Det här behöver du : 
4 port Barilla capellini (tunna spagetti)
ca 500 gram prinskorv
1 burk finkrossade tomater
1 näve skivade, färska champinjoner
1 msk grönsaksfond
2 tsk D´Elidas chilisås
1 tsk oregano
Grovmalen savartpeppar
Salt
1 grön paprika

 

GÖR SÅHÄR : 
Skär prinskorven i mindre bitar och snitta ev. ändarna. Stek i stekpanna med smör under tiden som spagettin kokar. Koka upp de finkrossade tomaterna i en liten kastrull vid sidan om. Tillsätt champinjoner, fond, chilisås och kryddor. Smaka av. Blanda spagettin med tomatsåsen och vänd runt med prinskorv och strimlad paprika.

 

spagetti_prinskorv_julmat_rester_korv_pasta_tips

 

spagetti_prinskorv_julmat_rester_korv_pasta_julmatsrester

 

spagetti_prinskorv_julmat_rester_korv_pasta

 

  1. Linda skriver:

    Hur gör du schnitzel av julskinkan?

  2. Va sällan du uppdaterar… Vill ha mer! 🙂

  3. ELIZA skriver:

    God Fortsättning till Dej och Din familj!! Och fortsätt med alla dina gooda recept!! Nu in och söka på smarriga Smörgåstårtor, får bli det till Nyår.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..