Julmaten uppäten!


Sista dagen på julhelgen idag och då kom den första snön! 😛


Jag hoppas ni alla haft en underbar jul med god mat, familj och vänner! Vi har firat julen i liten skala med bara familjen. Inget överflöd av julmat utan precis sådär lagom så man slipper stå med rester i oändlighet.Ni ska dock ändå få ett gott tips på recept med prinskorv lite senare. Söndagsmiddan idag blev rester i alla fall men sen ska de nog vara slut… 😉

God fortsättning på er! ♥


Måste bara få höra med er vilken julskinka ni valde i år?

Köpte ni färdigkokt, rimmad, orimmad eller plånboks-skinka? Kanske från gårdsbutik? Jag fick prova två skinkor från Scan, en gorumet & en rapsgris, bägge färdigkokta, bara att griljera! Den stora gorumetskinkan är ännu inte öppnad vi tog den lilla rapsgrisskinkan nu i jul då vi inte blev så många. Men jösses så god den var! Har alltid gillat köttet från rapsgris och denna skinka får av mig högsta betyg av alla jag provat tidigare. Bra sälta och så mör och saftig!


Den andra skinkan ska jag laga till i veckan och göra diverse rätter av samt frysa in till skinklådor, pastasåser, schnitzel mm.


Julgrannen anno 2015.


På Annandagen åkte vi in till Kalmar till mellandagsrean. Vi fyndade en hel del på på EKO:-, Biltema, Mediamarkt och Djurkompanet. Galet mycket folk så efter Kalmar landade vi på Robertos i Färjestaden – Ölands helt klart bästa kebab och gyrostallrikar! 😉