Julmaten uppäten!

julfrukost_julmorgon_julmat

Sista dagen på julhelgen idag och då kom den första snön! 😛
Jag hoppas ni alla haft en underbar jul med god mat, familj och vänner! Vi har firat julen i liten skala med bara familjen. Inget överflöd av julmat utan precis sådär lagom så man slipper stå med rester i oändlighet.Ni ska dock ändå få ett gott tips på recept med prinskorv lite senare. Söndagsmiddan idag blev rester i alla fall men sen ska de nog vara slut… 😉

 

God fortsättning på er! ♥

 

julbord_julmat_julafton

 

scan_julskinka

Måste bara få höra med er vilken julskinka ni valde i år? Köpte ni färdigkokt, rimmad, orimmad eller plånboks-skinka? Kanske från gårdsbutik? Jag fick prova två skinkor från Scan, en gorumet & en rapsgris, bägge färdigkokta, bara att griljera! Den stora gorumetskinkan är ännu inte öppnad vi tog den lilla rapsgrisskinkan nu i jul då vi inte blev så många. Men jösses så god den var! Har alltid gillat köttet från rapsgris och denna skinka får av mig högsta betyg av alla jag provat tidigare. Bra sälta och så mör och saftig!
Den andra skinkan ska jag laga till i veckan och göra diverse rätter av samt frysa in till skinklådor, pastasåser, schnitzel mm.

 

julgran_jul_2015
Julgrannen anno 2015.

 

robertos_färjestaden_restaurang_öland_kebabtallrik
På Annandagen åkte vi in till Kalmar till mellandagsrean. Vi fyndade en hel del på på EKO:-, Biltema, Mediamarkt och Djurkompanet. Galet mycket folk så efter Kalmar landade vi på Robertos i Färjestaden – Ölands helt klart bästa kebab och gyrostallrikar! 😉

 

robertos_färjestaden_restaurang_öland

 1. Sofia skriver:

  Vi köpte en närproducerad, ekologisk rimmad skinka från en gårdsbutik här i dalarna. 98kr/kg och helt klart värd varenda öre! Jag körde den i folie i ugnen på ca 100 grader och den blev riktigt saftig och god kommer definitivt köpa från samma ställe nästa år☺

 2. Anette skriver:

  God fortsättning. Jag köpte samma som förra året. Scans okokta, lättrökta och rimmade skinka. Så jäkla god. Stoppade in den med plast och allt i ugnen tisdag kväll på 70 grader och tog ut den onsdag morgon efter 10 tim. Perfekt.

 3. God fortsättning!

  Här har vi gjort, i det närmsta, slut på två Änglamarks färdigkokta ekologiska skinkor. Fantastiskt goda! Jag var på jakt efter ytterligare en igår men de var helt slut. Är man skink-nörd så är man :). Idag går bonusmaten på sluttampen. Lite sill, köttbullar, rödkål o brysselkål kvar samt lite pate från frysen. Den vågar jag inte ha i kylen. Den måste vara purfärsk. Får nog göra en omgång till av Ernst lingonsill från årets julserie för den var rackarns god ;).

  Ha det gott borta i Öster önskas härifrån Västkusten.

 4. Christa skriver:

  Vi köper alltid vår skinka (och mycket annat) direkt hos slaktaren. Det är väl inte så vanligt i Sverige att man har slaktare strax runt knuten, men här i England så finns det fortfarande i var och varannan by. ”Vår” slaktare finns bara ett par kvarter från oss och både kvaliteten och priserna är betydligt bättre än varuhusen.
  Så det blev en rimmad okokt skinka…2 kg för motsvarande 150 spänn. Eftersom skinkan inte innehåller något tillsatt vatten så krymper den inte så mycket, och i år så ugnsbakade jag den istället för att koka. Blev smaskigt 😀
  Men vi hade inte heller överdrivet med mat i år, så idag så äter vi de sista resterna. Ska köpa en skinka till under veckan tänkte jag enbart för att det är något som alltid går åt. Och om man jämför med priset på den sortens skinka och påläggs skinkan så blir det mycket billigare att köpa en bit och laga till själv.
  God fortsättning 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..