ANNONS

Fläskytterfilé med hasselbackspotatis och glöggsås

/

fläskytterfile_recept_sås_glöggsås_hasselbackspotatis
Igårkväll lagade vi till en favorit här hemma som jag ofta gör till jul. Glöggsåsen! 😛 En härligt smakrik sås som passar utmärkt till stekt kött och en god potatis. Joline gjorde hasselbackspotatis och jag vispade sås. Köttet skar jag bara i skivor och stekte med salt, peppar och lite D´Elidas. Supergott! Prova såsen om du inte gjort det tidigare. 😉

Glöggsås : 
2 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl grädde
2 dl Morbergs glögg
2 msk kalvfond
Svartpeppar
Salt

GÖR SÅHÄR : 
Använd en tjockbottnad kastrull och smält smöret. Dra kastrullen från plattan och vispa ner vetemjölet. Slå på grädde,  glögg och kalvfond. Låt såsen koka upp och sedan sjuda på låg värme ca 15-20 min. Smaka av med salt och peppar.

Hasselbackspotatis :
Använd i stort sett vilken potatis som helst, jag föredrar dock en fast sort. Skär av en tunn skiva i ”botten” på potatisen så står den stadigt när du skär snitten på ytan.  Skär tunna snitt nästan helt igenom varje potatis. Ett tips är att lägga potatisen mellan två skärbrädor så kan du skära nästan ner till botten utan att dom går sönder.

Placera hasselbackarna i en ugnsfast form, gärna med bakplåtspapper. Krydda med flingsalt och peppar. Skär/hyvla tunna skivor av smör med osthyvel och lägg överst på varje potatis. Strö över ströbröd eller panko. På slutet kan du riva över ost. Gratinera i ugn ca 40 – 45 min på 200 grader.

5
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00