knäckbräck_flingsalt_citron_julgodis_godis_knäck_recept
Joline kokade ju mer julgodis igår kväll till dagens julavslutning i skolan. Det blev bland annat dessa supergoda knäckbräck med flingsalt och rivet citronskal. När man gör knäckbräck är det viktigt att knäcken inte blir mjuk eller ens seg, utan den ska verkligen bli hård och knäckig så den går att bryta i bitar så koka den hellre lite för länge än tvärtom. Kulprovet är ett bra mått. Kan du forma smeten till en kula efter du kylt den i kallt vatten och den därefter blir HÅRD så är den klar! Busenkelt och sååå gott! 😛

 

Det här behöver du : 
1½ dl grädde
1½ dl socker
1½ dl sirap
Rivet skal av 1 citron
1 tsk flingsalt

 

GÖR SÅHÄR : 
Blanda ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka tills du kan göra ett kulprov så smeten är hårt. Häll upp på bakplåtspapper. Riv över citron och strö över flingsalt. Låt svalna, bryt sedan i bitar och förvara i plåtburk.

 

knäck_julgodis_knäcksmet_baka_advent_jul_joline
Rör bara i smeten för att känna att den inte bränner fast i botten. Den blir godast om den får småkoka ifred.

 

knäckbräck_flingsalt_citron_julgodis_godis_knäck
När smeten är upphälld på bakplåtspapper är det bara att toppa med vad som faller en in. Flingsalt är galet gott och som här med rivet citronskal. Kokosflingor, krossad polka, turkisk peppar etc är också gott!

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..