ANNONS
Integritet på Tailsweep

Så steker du kycklingfiléer utan att dom blir torra och tråkiga!

/

Kyckling

,
kycklingfile_möra_saftiga_steka_stekta

Många av ER efterfrågar tips på det enkla i vardagen. T ex hur man gör riktigt goda stuvade makaroner eller hur man får saftiga kycklingfiléer utan att dom blir torra och tråkiga. Hur man gör en god gräddsås eller lyckas med pepparkakshuset… Jag blir lätt förblindad många gånger då jag läser kommentarer och verkligen ser vad det är ni uppskattar här på kryddburken. Enkelhet och vardagstips är ju själva grundidén med bloggen så jag måste återkoppla och tänka till ibland. Själv misslyckades jag fatalt med en fisksoppa när jag precis hade flyttat hemifrån. Tanken med middagen var god och jag lade verkligen ner hela min själ i att den skulle bli perfekt, men det blev totalt oätligt och allt fick slängas. Man gör fel och misstag många gånger i köket och det är meningen att man ska lära sig av dom. Våga utsätta sig för prövningar och ta ut svängarna. Ändra på recept och göra om dom till dina egna, smaka av och våga lita på att det blir nog rätt bra ändå. 😉

Även om man är en van kock i köket eller kanske aldrig gjort ditt eller datt så ska ju nån gång ska ju vara den första. Som att koka fläsklägg och tillaga bruna bönor, eller snurra ihop en vetedeg… 😛

Nån gång är alltid den första och de tips jag nu kommer skriva om är väldigt enkelt kort och gott om hur man steker kyckling.

Filéerna på kycklingen är det magraste köttet, det vitaste och det som inte heller är lika smakrikt som t ex. lår och klubba. Ändå är det just det köttet som säljs mest av i affärerna så därför vill jag tipsa er om hur ni kan tillaga det utan att det blir just torrt och tråkigt.

Kycklingfiléer är tacksamma på många sätt om man vill göra en sallad, en röra till bakpotatis, en pastasås eller skiva upp som pålägg eller till plocktallriken. Det ÄR smidigt med kycklingfiléer men för att få dom saftiga och möra så kommer nu här mitt tips.

GÖR SÅHÄR :
Hetta upp en stekpanna med olja. Bryn filéerna runt om hastigt på hög värme och krydda med malen paprika, cayennepeppar, Lawry’s kryddsalt och en pressad vitlök per filé.
När kycklingen fått fin färg, sänk värmen till låg. Tillsätt en REJÄL klick smör. Ös kycklingen med smöret ca 5 – 6 ggr på bägge sidor. Slå på en liten mängd vatten så det täcker bottnen av stekpannan, lägg på ett lock och slå av värmen. Efter ca 10 min är kycklingfiléerna klara att serveras.

kyckling_kycklingfile_file_recept_saftiga_möra_stekta_stekt

Dessa kycklingfiléer serverades till en enkel pasta med nykokt tomatsås och champinjoner.

11
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00