Smörgåstårtor – mitt esse!


Ingen har väl undgått att det är fredag den 13:e idag? En för mig inte någon otursfull dag alls då min första dobermann föddes på denna dag för 19 år sen. ♥ Även om jag är skrockfull och aldrig lägger nycklar på bordet eller går på A-brunnar, eller under stegar så har jag aldrig haft otur dessa fredagar! *peppar-peppar* 😛 Tack

Gasso

för de.

Det är dessutom smörgåstårtans dag och ingen är lyckligare än jag då jag bläddrar i mitt instagram-flöde med mängder av skönheter, den ena ser läckrare och godare ut än den andra. Smörgåstårtor ÄR mitt esse och det jag älskar att göra mest i köket så naturligtvis har inte denna dagens utmärkelse undgått mig heller.Jag har varit iväg halva dagen och helghandlade samtidigt som jag hämtade ut paket, aktiverade Jolines bankkort, köpte lite presenter, var en sväng till apoteket då nässpray och astmaspray var slut och till sist hämtade jag Joline på skolan. Men SEN vart det full fart hem för att snabbt fixa ordning tre ”små” (haha, ja…) smörgåstårtor till henne, Nicke och mig.

Oj vilken fart vi fick men vi hann bli färdiga med allt innan mannen klev in genom ytterdörren! 😉 En varsin rund, personlig-favorit-tårta med… Ja, man kan nog säga extra-extra-allt på utan att överdriva.

Smörgåstårtor tar ju lite tid att göra och det är många moment så att snåla med fyllning och garnering är en ren synd enligt mig, då behöver man inte ge sig i kast med dom överhuvudtaget! Det SKA falla och trilla både ägg, ostskivor och skinkrullar och fullkomligt överösa fatet när man skär upp en bit.

Såhär såg våra tårtor ut ikväll och som vanligt hittar ni alla mina recept på smörgåstårtor HÄR i en egen kategori. Det har blivit några stycken genom åren… 😉

Önskar er alla en underbar fredagskväll! ♥ Ät, njut och må gott!


Min smörgåstårta med en salig garnering av kokta ägg, skinka, rostbiff, remouladsås, ostrullar, vindruvor, jordgubbar, mandariner… Alla tre tårtor har två lager fyllning. Det första med rökt skinka/krossad ananas/grundröra, det andra lagret med mjukost/ägg/grundröra. Garnering och dekoration till min och Nickes stod jag för. Joline gjorde sin egen. 😛


Jolines smörgåstårta med ostrullar, räkor, mandariner, vindruvor och jordgubbar.


Närmast i bild är Nickes tårta med ägg, rostbiff, ostrullar, räkor, vindruvor, mandariner och jordgubbar. Självklart extra peppar och Tony´s krydda också! 😉