Smörgåstårtor – mitt esse!


Ingen har väl undgått att det är fredag den 13:e idag? En för mig inte någon otursfull dag alls då min första dobermann föddes på denna dag för 19 år sen. ♥ Även om jag är skrockfull och aldrig lägger nycklar på bordet eller går på A-brunnar, eller under stegar så har jag aldrig haft otur dessa fredagar! *peppar-peppar* 😛 Tack

Gasso

för de.

Det är dessutom smörgåstårtans dag och ingen är lyckligare än jag då jag bläddrar i mitt instagram-flöde med mängder av skönheter, den ena ser läckrare och godare ut än den andra. Smörgåstårtor ÄR mitt esse och det jag älskar att göra mest i köket så naturligtvis har inte denna dagens utmärkelse undgått mig heller.Jag har varit iväg halva dagen och helghandlade samtidigt som jag hämtade ut paket, aktiverade Jolines bankkort, köpte lite presenter, var en sväng till apoteket då nässpray och astmaspray var slut och till sist hämtade jag Joline på skolan. Men SEN vart det full fart hem för att snabbt fixa ordning tre ”små” (haha, ja…) smörgåstårtor till henne, Nicke och mig.

Oj vilken fart vi fick men vi hann bli färdiga med allt innan mannen klev in genom ytterdörren! 😉 En varsin rund, personlig-favorit-tårta med… Ja, man kan nog säga extra-extra-allt på utan att överdriva.

Smörgåstårtor tar ju lite tid att göra och det är många moment så att snåla med fyllning och garnering är en ren synd enligt mig, då behöver man inte ge sig i kast med dom överhuvudtaget! Det SKA falla och trilla både ägg, ostskivor och skinkrullar och fullkomligt överösa fatet när man skär upp en bit.

Såhär såg våra tårtor ut ikväll och som vanligt hittar ni alla mina recept på smörgåstårtor HÄR i en egen kategori. Det har blivit några stycken genom åren… 😉

Önskar er alla en underbar fredagskväll! ♥ Ät, njut och må gott!


Min smörgåstårta med en salig garnering av kokta ägg, skinka, rostbiff, remouladsås, ostrullar, vindruvor, jordgubbar, mandariner… Alla tre tårtor har två lager fyllning. Det första med rökt skinka/krossad ananas/grundröra, det andra lagret med mjukost/ägg/grundröra. Garnering och dekoration till min och Nickes stod jag för. Joline gjorde sin egen. 😛


Jolines smörgåstårta med ostrullar, räkor, mandariner, vindruvor och jordgubbar.


Närmast i bild är Nickes tårta med ägg, rostbiff, ostrullar, räkor, vindruvor, mandariner och jordgubbar. Självklart extra peppar och Tony´s krydda också! 😉

3
8

Tjockpannkaka med yoghurt istället för mjölk


Har du någon gång provat att göra en riktig tjockpannkaka? En mer hög, lite stabbig och ostkaka-liknande ugnspannkaka. Jag gör den alltid på yoghurt istället för mjölk. Tycker det blir galet gott. Servera den med rivna morötter, lingonsylt och en klick smör som får smälta. I det här receptet använde jag en liter mild yoghurt naturell som hade gått ut för en vecka sen men som var oöppnad och inte dålig på något sätt så istället för att slänga passade den ypperligt till att ”baka” middag på. 😉

Det här behöver du : 
400 gram bacon (ca 3 paket)
5 dl vetemjöl
1 liter mild yoghurt (eller annan yoghurt alt. filmjölk)
6 ägg
1½ tsk salt

GÖR SÅHÄR : 
Börja med att skiva bacon och lägg i en ugnsfast form ca 30*40 cm med höga kanter. Ställ in i ugnen på 200 grader och låt baconet stekas knaprigt.

Rör ihop mjöl med yoghurten och tillsätt ägg och salt. Vispa till en slät smet. Häll över baconet i formen och ställ in i ugnen igen. Grädda ca 45 min. Känns med en kniv i mitten så pannkakan har ”satt” sig.


Smaklig måltid! 😛

6
10

Pizzafavorit i kyldisken


Brukar ni köpa pizza från frysdisken ibland? Det händer extremt sällan här hemma men ibland kan det vara smidigt och går fort när man är på jobbet o har en stressig lunch eller totalt inte hunnit med att fixa matlåda. Däremot är jag inget fan av Billy´s panpizzor eller Grandiosas eller andra märken heller för den delen. Men DESSA PIZZOR!! Färska, handgjorda kvalitetsspizzor. Provade en för ett par veckor sedan då jag glömt bort både frukost och lunch och var på väg hem från jobbet efter storhandling och såg då denna pizza på ICA. Den åkte med hem direkt och jösses amalia så god! Precis som färdig hämtpizza från pizzeria.

Bottnen är bara halvbakad och fyllningen ligger ovanpå, rikligt dessutom och den är väl packeterad och smakar helt ljuvligt gott! Vi har provat hawaii och kebab än så länge och bägge är fullt godkända. Bara skjuts in i ugnen i 225 grader tills de är lagom gyllenbruna. Jag som föredrar lite ljusare pizzor tycker detta är perfekt så jag gräddar inte min lika länge som övrigas. 😉

Pizzeria Italia som gör dessa pizzor ligger i Kalmar och levererar till både butiker, restauranger, caféer etc främst i södra och sydöstra Sverige så har du sett dom i butik nära dig – KÖP hem och prova! 😛 De kostar ca 69kr/st och är lika stora som vanlig hämtpizza och ligger i vanliga pizzakartonger. Sallad och vitlökssåser finns också att köpa till.


Såhär ljust gräddad vill jag ha min pizza så att få välja tiden i ugnen själv är perfekt! 😉


Kebabpizzan. Sallad + vitlökssås finns även att köpa till i burk.

7
10