Tjockpannkaka med yoghurt istället för mjölk


Har du någon gång provat att göra en riktig tjockpannkaka? En mer hög, lite stabbig och ostkaka-liknande ugnspannkaka. Jag gör den alltid på yoghurt istället för mjölk. Tycker det blir galet gott. Servera den med rivna morötter, lingonsylt och en klick smör som får smälta. I det här receptet använde jag en liter mild yoghurt naturell som hade gått ut för en vecka sen men som var oöppnad och inte dålig på något sätt så istället för att slänga passade den ypperligt till att ”baka” middag på. 😉

Det här behöver du : 
400 gram bacon (ca 3 paket)
5 dl vetemjöl
1 liter mild yoghurt (eller annan yoghurt alt. filmjölk)
6 ägg
1½ tsk salt

GÖR SÅHÄR : 
Börja med att skiva bacon och lägg i en ugnsfast form ca 30*40 cm med höga kanter. Ställ in i ugnen på 200 grader och låt baconet stekas knaprigt.

Rör ihop mjöl med yoghurten och tillsätt ägg och salt. Vispa till en slät smet. Häll över baconet i formen och ställ in i ugnen igen. Grädda ca 45 min. Känns med en kniv i mitten så pannkakan har ”satt” sig.


Smaklig måltid! 😛

6
10

Pizzafavorit i kyldisken


Brukar ni köpa pizza från frysdisken ibland? Det händer extremt sällan här hemma men ibland kan det vara smidigt och går fort när man är på jobbet o har en stressig lunch eller totalt inte hunnit med att fixa matlåda. Däremot är jag inget fan av Billy´s panpizzor eller Grandiosas eller andra märken heller för den delen. Men DESSA PIZZOR!! Färska, handgjorda kvalitetsspizzor. Provade en för ett par veckor sedan då jag glömt bort både frukost och lunch och var på väg hem från jobbet efter storhandling och såg då denna pizza på ICA. Den åkte med hem direkt och jösses amalia så god! Precis som färdig hämtpizza från pizzeria.

Bottnen är bara halvbakad och fyllningen ligger ovanpå, rikligt dessutom och den är väl packeterad och smakar helt ljuvligt gott! Vi har provat hawaii och kebab än så länge och bägge är fullt godkända. Bara skjuts in i ugnen i 225 grader tills de är lagom gyllenbruna. Jag som föredrar lite ljusare pizzor tycker detta är perfekt så jag gräddar inte min lika länge som övrigas. 😉

Pizzeria Italia som gör dessa pizzor ligger i Kalmar och levererar till både butiker, restauranger, caféer etc främst i södra och sydöstra Sverige så har du sett dom i butik nära dig – KÖP hem och prova! 😛 De kostar ca 69kr/st och är lika stora som vanlig hämtpizza och ligger i vanliga pizzakartonger. Sallad och vitlökssåser finns också att köpa till.


Såhär ljust gräddad vill jag ha min pizza så att få välja tiden i ugnen själv är perfekt! 😉


Kebabpizzan. Sallad + vitlökssås finns även att köpa till i burk.

7
10

Krämig korvgryta med chorizo och ostsås


Hallå i stugorna! Nu var det ett tag sen jag hann kika in här. Dagar rusar fram och det är mycket annat runtomkring som ska hinnas med också men i skrivande stund har jag satt mig till ro med en kopp kaffe för att beta av lite jobb här vid datorn. En galet god vardagsrätt som inte tar allt för lång tid är denna pasta och korvgryta med härligt smakrik chorizo och krämig ostsås. Perfekt när man har lite överblivna grönsaker för här kan i princip allt blandas ner, väldigt praktiskt! 😛


4 – 6 port


Det här behöver du : 


4 port kokt pasta


400 gram chorizo eller annan smakrik korv


1 burk majskorn


1 gul paprika


200 gram sugar snaps


200 gram philadelphiaost


2 msk grönsaksfond


Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Koka pastan och ställ åt sidan så länge. Skär korven i slantar och stek så den får fin färg. Tillsätt grönsakerna och rör ner pasta samt philadelphiaost och grönsaksfond. Smaka av med salt och peppar.

2
3