
Tjockpannkaka med yoghurt istället för mjölk
Har du någon gång provat att göra en riktig tjockpannkaka? En mer hög, lite stabbig och ostkaka-liknande ugnspannkaka. Jag gör den alltid på yoghurt istället för mjölk. Tycker det blir galet gott. Servera den med rivna morötter, lingonsylt och en klick smör som får smälta. I det här receptet använde jag en liter mild yoghurt naturell som hade gått ut för en vecka sen men som var oöppnad och inte dålig på något sätt så istället för att slänga passade den ypperligt till att ”baka” middag på. 😉
Det här behöver du :
400 gram bacon (ca 3 paket)
5 dl vetemjöl
1 liter mild yoghurt (eller annan yoghurt alt. filmjölk)
6 ägg
1½ tsk salt
GÖR SÅHÄR :
Börja med att skiva bacon och lägg i en ugnsfast form ca 30*40 cm med höga kanter. Ställ in i ugnen på 200 grader och låt baconet stekas knaprigt.
Rör ihop mjöl med yoghurten och tillsätt ägg och salt. Vispa till en slät smet. Häll över baconet i formen och ställ in i ugnen igen. Grädda ca 45 min. Känns med en kniv i mitten så pannkakan har ”satt” sig.
Smaklig måltid! 😛