tjockpannkaka_yoghurt_ugnspannkaka
Har du någon gång provat att göra en riktig tjockpannkaka? En mer hög, lite stabbig och ostkaka-liknande ugnspannkaka. Jag gör den alltid på yoghurt istället för mjölk. Tycker det blir galet gott. Servera den med rivna morötter, lingonsylt och en klick smör som får smälta. I det här receptet använde jag en liter mild yoghurt naturell som hade gått ut för en vecka sen men som var oöppnad och inte dålig på något sätt så istället för att slänga passade den ypperligt till att ”baka” middag på. 😉

 

Det här behöver du : 
400 gram bacon (ca 3 paket)
5 dl vetemjöl
1 liter mild yoghurt (eller annan yoghurt alt. filmjölk)
6 ägg
1½ tsk salt

 

GÖR SÅHÄR : 
Börja med att skiva bacon och lägg i en ugnsfast form ca 30*40 cm med höga kanter. Ställ in i ugnen på 200 grader och låt baconet stekas knaprigt.

 

Rör ihop mjöl med yoghurten och tillsätt ägg och salt. Vispa till en slät smet. Häll över baconet i formen och ställ in i ugnen igen. Grädda ca 45 min. Känns med en kniv i mitten så pannkakan har ”satt” sig.

pannkaka_ugnspannkaka_bacon_yoghurt_tjockpannkaka
Smaklig måltid! 😛

 1. Ulla skriver:

  Gör alltid ”ditt recept” nu . I morgon är det dags igen 😋

 2. Marina skriver:

  Jag lagade tjockpannkaka efter ditt recept igår. Och äntligen blev den perfekt, som jag gillar den. Har i flera år fått sladdrig/degig/bränd/hård pannkaka. Så, tack!

 3. ELIZA skriver:

  Håller med! Intressant. Ska definitivt prova nästa pannkaka jag gör. Har alltid kört med rimmat fläsk tidigare, men hade bara bacon hemma en gång. Och fortsätter med det, mycket mer smak.

 4. AnkiH skriver:

  I tjockpannkaka ska det vara rimmat fläsk. Basta 🙂

 5. Det var tjock pannkaka må jag säga 🙂 Fil i pannkakan blir gott, tycker jag. Trevlig helg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..