ostbricka_brie_brieost_brietårta_gratinerad
Älskar du ostbricka och krämiga brieostar då måste du prova detta. Varm, gratinerad brietårta. Så len och krämig och med mer smak än när den äts kall. Jag skär av locket och ”fyller” den med chilisås, torkade tranbär, rosépeppar och ringlar över honung. Det är så galet gott och tar inte lång stund i ugnen. Kör ca 15 -20 min i 200 grader och servera med rostat bröd som du doppa i osten. 😉 En klar favorit till ostbrickan.

 

brieost_brie_brietårta

 

brieost_brietårta_ostbricka_gratinerad

 

  1. Jocke!
    Jag går lite på känn när jag gör sån här bakad brietårta. Mängden chilisås och rosépeppar helt efter eget tycke och smak.
    /Linda

  2. Ugnsbakad brie, eller camembert, är så makalöst gott! Vi brukar göra med torkade frukter, typ fikon, och nötter, eller fikonmarmelad och nötter – så gott. Även med färska tomater och basilikablad blir det gott, sen ringlar man bara över balsamvinäger eller balsamicokräm och njuter.

  3. Jocke skriver:

    Hej Linda!
    Låter verkligen jätte gott, går det att få ett mer exakt recept. Tex hur mycket chilisås (vilken sort) mängden rosepeppar ?

  4. Pia skriver:

    Alltså Linda! Så glad att jag hittade din blogg:) Detta måste provas! Borde funka som förrätt tänker jag Ha det gott.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..