pumpa_godis_rice_crisp_halloween

Tjoho, häääärliga fredagen är här!! Skönt att få vara tillsammans med familjen och bara mysa och ha det bra. …Och äta godis förstås! 😛

 

Det här enkla receptet på godis-pumpor innehåller bara 4 ingredienser och du rör ihop allt på en kvart. Bara smälta smör och marshmallows i en kastrull, några droppar karamellfärg och sen röra ihop med rice crisp. Själva ”smeten” kan du sen forma stort eller smått och till vilka figurer du vill. Barnen tycker det här är superkul och passar ju till övriga kalas och högtider också.

 

Ett enkelt grundrecept på formbart godis. Fram med fantasin och sätt igång. Nu ska jag kila ut i köket och förbereda kvällens tilltugg framför TV:n. Ni ska få se sen… PUSS!

 

Det här behöver du : 
3 msk smör
150 gram marshmallows
röd + gul karamellfärg
ca 5 – 6 dl rice crisp

ev. salta pinnar + något grönt… 😉

 

GÖR SÅHÄR : 
Smält smöret i en kastrull och lägg ner marshmallows. Låt smälta under omrörning på låg värme. Tillsätt några droppar karamellfärg. (röd + gul) Ta kastrullen från plattan och rör ner så mycket rice crisp så du får en formbar konsistens. Vänd upp smeten på en skärbräda och forma sedan till små pumpor. Det underlättar om du fuktar händerna i kallt vatten. Tryck i en bit av salta pinnar i varje pumpa och något litet grönt.

 

halloween_godis_ricecrisp_pumpa_pumpor

godis_pumpor_halloween_rice_crisp

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..