ANNONS

Enkla kroppkakor på 30 minuter!

/

Billigt

,

Kylskåpsrester

,

Potatisrätter

,
enkla_vita_kroppkakor_överbliven_potatis_kokt_recept

Hallå i stugorna! Jag hoppas ni mår bra och är laddade inför spökhelgen… 😛 Jag har i alla fall redan tagit helg med början av en lång sovmorgon och god brunch med barnen. Vi har bara tagit det lugnt hittills idag. Kollat nyhetsmorgon med tända ljus, varit ute med Kean, kört en tvättmaskin och plockat lite med de vanliga. Joline åkte nyss iväg med sin moster till Köpstan och skulle shoppa och jag strax iväg på ett möte och sen till affären för att helghandla. Efter det blir det lugna gatan för hela slanten. Lång vecka och långa jobbpass men skönt att äntligen vara ledig. 😉

Kroppkakor ja! Det är ju så gott. Och om man nu inbillar sig att det är omständigt och svårt och tar lång tid så är det helt fel. Inte dom här vita kroppkakorna alla fall. Däremot öländska är det lite mer procedur kring.Dessa gör jag på enbart överbliven, kall, kokt potatis. Fram med rotfrukts-stöten och stompa ihop med mjöl och några ägg. Fyll med fläsk eller bacon och rulla ihop.

Dom ska endast koka ca 10 – 15 min sen är middagen klar. Jag gör dom ofta på jobbet eller efter söndagsmiddagar då jag brukar koka lite extra potatis. Allt som allt tar det inte mycket längre än 30 minuter. Vill man kan man bryna fläsk eller bacon tillsammans med finhackad gul lök och kryddpeppar så får dom lite mer smak, men dessa naturella är också kalasgoda! Nähä, på med kläder och iväg. Ha en fin dag allihopa. ♥

ca 20 st
Du behöver :
Ca 1,5 kilo kokt potatis
5 dl vetemjöl
3 ägg
2 tsk salt
3 pkt bacon

GÖR SÅHÄR :
Skär bacon och bryn lätt i stekpanna, ställ åt sidan och låt svalna något. Pressa, riv eller ”stompa” den kalla kokta potatisen, blanda med vetemjöl, ägg och salt. Arbeta ihop degen så den blir smidig och lätt att jobba med. Blöt händerna och forma små bollar i tennisbolls-storlek och lägg bacon inuti. Nyp ihop och släta till. Lägg i kokande vatten, låt sjuda ca 10-15 min. När dom flutit upp till ytan är dom klara. Servera med lingon och smör och eventuellt grädde.

stekta_kroppkakor_vita_kokta

Godaste brunchen när det finns kroppkakor i kylskåpet. Dela dom på mitten och stek dom knapriga. Servera med lingon och smör.

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00