äppelkrabbelurer

Hej på er! Då var vi i mitten på veckan igen och i morse fick jag en skööön sovmorgon då barnen har höstlov och jag inte börjar jobba förrän 14.00. Joline följde med Nicke tidigt då hon ska hjälpa till att vara flyttgubbe idag medan Max och jag har grejat här hemma och stekt äppel-krabbelurer till frukost. Inte fy skam. Det är så galet goda ju! 😛

 

Jag kokade äppelmos till söndagssteken i helgen och använde det i krabbelur-smeten. I vanliga fall brukar jag ha banan i men eftersom vi har så mycket äpplen så får man ta vara på dom på alla möjliga sätt nu. Nästa gång ska jag riva ner äpple i smeten men här blev det som sagt äppelmos. Prova er fram vilket ni gillar bäst. Nu ska jag fixa månadens räkning sen iväg o jobba… Och SEN – ledig till måndag eftermiddag. 😉  Ha en fin dag allihopa.

 

ca 20 st
Det här behöver du :
4 ägg
1½ dl strösocker
2,5 dl mjölk
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
1½ dl äppelmos alt. rivet äpple

 

GÖR SÅHÄR :
Vispa ägg och socker för hand till en jämn smet. Blanda ner övriga ingredienser. Rör om tills smeten är jämn och slät. Klicka ut små plättar i stekpannan &  stek i smör  på medelvärme. Vänd i socker blandat med kanel. Servera.

 

mellanmål_krabbelurer_skrabbelucker_äppelkrabbelurer_recept

 

krabbelurer_recept_äpple_äppelmos

 

krabbelurer_äpple_skrabbelucker_plättar_mellanmål_äppelmos_recept

 

  1. Blev så glad när jag såg detta recept. För många år sedan blev jag bjuden på denna anrättning men jag undrar om jag kan göra alla på en gång eller ska de ätas direkt från pannan. Bra fikatillbehör om man får oväntat besök.

  2. Lotta skriver:

    Mmmm vad det låter gott. Får bli sådana i morgon när grabben kommer på fika.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..