kassler_ugn_ris_gratinerad_gratäng
Hejsan hoppsan! Tänkte tipsa er lite snabbt om detta recept med kassler som är så vansinnigt gott. Jag är på språng till jobbet så denna form har jag precis tagit ur ugnen och den får övriga familjen njuta av senare ikväll. Vi åt den mycket när jag var liten och jag minns att jag verkligen älskade det. Ris och kassler i samma form och så den där goda såsen med en gnutta majonäs i som bara blir sååå krämig och god!

 

Kassler är lite underskattat tycker jag, det finns ju så ofantligt mycket gott man kan göra med den och detta är recept är nog min favorit men jag ser att jag aldrig lagt upp det tidigare här på Kryddburken så nu kommer det! 😉

 

6 port
Det här behöver du : 
4 – 5 port kokt basmatiris
600 gram kassler
Tomater
Oregano

 

Såsen : 
5 dl creme fraiche
1 dl majonäs
1 dl ketchup
1 msk sambal oelek
1 burk, ca 200 gram krossad ananas
1½ tsk nymalen svartpeppar
1 tsk Lawry´s kryddsalt

 

GÖR SÅHÄR : 
Koka riset och lägg på sidorna i en ugnsfast form så du får en tom mittendel där såsen ska vara. Rör ihop ingredienserna till såsen och slå i mitten av formen. Skiva kassler och lägg ovanpå såsen. Toppa med små tomater i olika färger, oregano och sist några skivor ost på kasslern. Gratinera ca 20 min i 225 grader.

 

kassler_i_ugn_kasslergratäng_allt_i_ett_sås_ris
Jag köper oftast ICA´s vinmarinerade kassler, tycker den är den absolut godaste!

 

ris_kassler_kasslerlåda_kasslergratäng_kassler_i_ugn_allt_i_ett_sås
Lägg riset i en ugnsfast form längs bägge långsidorna.

 

kassler_sås_i_ugn_ris_gratinerad
Ingredienserna till såsen rör ihop kallt. Snabbt och enkelt! 😛

 

sås_kassler_kasslergratäng_gratinerad_kasslerlåda
Fyll mitten med såsen.

 

vinmarinerad_kassler_kasslerlåda_allt_i_ett
Skiva kasslern i ca 0,5 cm eller vad du själv tycker är lagom.

 

kassler_kassler_ugn_gratäng_gratinerad_sås
Lägg skivorna ovanpå såsen och toppa med tomater, oregano och lite riven ost.

 

kassler_i_ugn_gratinerad_ris
Gratinera i 225 grader, ca 20 min.

 

kasslergratäng_ris_ugn_gratinerad
Smaklig måltid! Allt-i-ett. 😉

 

  1. Linus skriver:

    Testade denna, en vegansk variant och en precis enligt recept. Inget för oss, hur kan man gilla denna märkliga kombination…

  2. Carina skriver:

    Jag googlade och hittade ett recept med rätt högt betyg. Testade att göra själv, blev över förväntan!
    Innehåller egentligen bara lökpulver, vitlökspulver lite socker och ingefära. I receptet som jag hittat använder man även lite paprikapulver för lite mer färg, det gör inte jag.

  3. PAM skriver:

    VART HITTAR MAN Lawry´s kryddsalt???

  4. Äntligen har jag hittat Lawry´s kryddsalt i lilla Skara. Till veckan blir det till att testa detta recept!

  5. eva skriver:

    kan man ha fläskfile eller kyckling

    1. Eva!
      Absolut kan du byta ut kasslern mot något annat! 🙂
      /Linda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..