kryddburken_smörgåstårta_rund_special_bacon

Igår åt vi smörgåstårta här hemma. 18:e oktober… The day I was born! 😉
Jag blev uppvaktad från morgon till kväll av familjen med sång och paket på sängen och en lång härlig söndagsfrukost. Fler överraskningar vid lunch och på eftermiddagen kom även min mamma o syster. Vi åt smörgåstårta och rundade av med kaffe, glass, päron och chokladsås. En toppenfin dag på alla sätt och så fina presenter.

 

Tusen tack till er alla som gratulerat mig på facebook och instagram. ♥

 

Ni ska givetvis få receptet på min egen specialare ”Smörgåstårta Kryddburken special”. Efter alla år med dessa tårtor vid verket har jag en egen absolut storfavorit numera. Ost, skinka. Kokta ägg, mjukost och knaperstekt bacon med en blandning av saftig grundröra och lite fruktiga smaker av ananas och mandarin är detta den tårta jag gilla bäst! Varsågoda! 😛

 

10 bitar
Det här behöver du :
2 förp hönökaka (8 st halvmånar)

 

1 sats grundröra : 
4 dl grädde (vispas lös)
1 dl majonäs
Herbamare örtsalt

 

Lager 1 : 
3 pkt bacon
1 burk ca 200 gram krossad ananas

 

Lager 2 :
1 tub naturell mjukost
4 kokta, hackade ägg

 

Lager 3 :
200 gram strimlad, rökt skinka
1 burk ca 300 gram konserverade mandariner

 

GÖR SÅHÄR :
Vispa grädden till grundröran löst. Blanda med majonäs och smaka av med herbamare örtsalt. Lägg ut hönökakorna till en cirkel. Bred bregott på varje lager bröd. Fyll med första fyllningen av knaperstekt, finhackad bacon, en burk krossad ananas och lite av grundröran för att få det saftigt. Nästa lager med bregott, en tub mjukost och fyra kokta, hackade ägg. Sista lagret med bregott, strimlad rökt skinka, konserverade mandariner och ytterligare lite av grundröran. Lägg på sista lagret bröd och täck tårtan med grundröran runtom hela. Använd nu din fantasi och garnera efter konsten alla regler. 😛 Ät och njut!

 

Garnering : 
1 kruksallad
250 gram rökt skivad skinka
16 skivor goudaost
4 kokta ägg
Tomater
Vindruvor

 

smörgstårta_godaste_rund_special_ost_skinka_bacon

 

 

 

 1. Så gotti & vilka fantastiska foton du tar – Så klara & vackra färger mm ♡ …
  Ha en fin dag önskar jag som hittat hit via Fru P 🙂

 2. L skriver:

  Grattis i efterskott! Synd att jag inte hinner titta in här varje dag 🙁
  Men du fick säkert en underbar dag, egentillverkad smörgåstårta är ju så gott! 🙂

  Kan du tipsa mig om en god kalv-ox-eller köttfond/buljongtärningar?
  Sedan Knorr slutade sälja, först sin underbara lökfond och till sist även kalvfonden, kan jag inte laga god mat längre! Speciellt inte såser…:-(

  Jag använder nu Knorrs grönsaksbuljong, deras köttbuljong (tärningarna och jag gillade inte heller lammsmaken hos Knorr) i nödfall, men vill ha något godare!

  Bong toch of taste kalvfond smakade apa, så då hade jag ingen lust att testa oxfonden som innehåller rödvin. Jag avskyr vin pga beskheten och är rädd att det ger smak.
  Bongs grönsaks-och köttbuljong i tärningar smakade lika illa.

  Coops eget märke av kalvfond lika illa som Bong.

  Har testat 2 olika märken som jag hittade på Netto, det ena ganska dyrt, det andra billigt. Det var köttbuljong i tärningar båda 2 och helt vidriga i smaken.

  Jag ska testa ICAs eget märke och ev något på Willys och Citygross när jag besöker dom butikerna nästa gång. Men jag ger snart upp…

  Jag tycks bara gilla Knorrs smaker och kalvfonden förändrade min matlagningen och gjorde allt gott. Nu har jag inte lust att laga mat längre och att kalvfonden slutade tillverkas är en anledning till att jag inte känner någon matlust längre…:-(
  Låter säkert urlöjligt, men jag är en sk supersmakare och har även ett extremt luktsinne, som spelar stor roll när det gäller mat.
  Jag köpte upp alla flaskor av Knorrs kalvfond som jag hittade på Citygross och klarade mig därmed längre än väntat. Men nu är de slut sedan några månader tillbaka och jag vet inte hur jag ska hitta en fond som är tillräckligt god…

  Har någon ett tips om ett märke jag inte testat än? Helst kalvfond, flytande.

  Tyvärr har jag svår kronisk smärta och har varken lust el ork att koka egen buljong. Och när jag har gjort köttsoppa så blir det aldrig så gott som jag vill ha det, något saknas. (Köttsoppa blir ju fond om man silar av allt och reducerar).

  Har försökt med kinesisk soja, fisksås, ostronsås och worchestersås i olika blandningar men hittar inte rätt. Det var verkligen något extremt beroendeframkallande i Knorrs flytande fonder, iallafall för mig. 🙁 Och för första gången i mitt liv så älskade jag (min egen) mat och såserna blev perfekta! Jag är en såsmänniska som vill ha mycket sås till köttet osv.

  Min mamma tyckte aldrig om att laga mat, så det blev mycket helfabrikat, vilket jag avskydde, även det mesta av skolans mat var oätbar. De hade t ex Felix ravioli på burk och liknande. Kokade bara egen potatis typ.

  Så att upptäcka att mat KAN vara helt underbart gott blev en ny upplevelse för mig.

 3. Linduz skriver:

  Åh vilken fin Smörgåstårta. & vad god den verkar vara. 🙂
  Kram

 4. Helt underbar….ska det vara 😀

 5. Helt under!! Tack för det fina receptet och stort GRATTIS i efterskott :0)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..