frittats_parmesan_paprika

Gomorron härliga tisdag! 😛 Idag bjuder jag er på ett underbart recept på potatis-frittata. En väldigt matig ”omelett” med potatis och grönsaker. Den här varianten är perfekt om du har kokt potatis över i kylskåpet. Variera sen efter vilka grönsaker du har hemma och en god riven ost. Jag använder parmesan men det går naturligtvis bra med vilken annan ost också.

 

Frittata skärs i små tårtbitar och är perfekt att laga och servera till t ex brunch.

 

Det här behöver du : 
4 – 5 kokta potatisar
1 röd paprika
8 ägg
1 dl grädde
200 gram riven parmesanost
1 – 2 tsk D´Elidas chilisås
1 msk bruschettakrydda (gourmetgruppen)
Salt & peppar

 

GÖR SÅHÄR : 
Hetta upp en stekpanna med olivolja. Skiva potatis och paprika och fräs på så de får lite färg. Krydda med salt, peppar och bruschettakrydda. Vispa ihop ägg med grädde, chilisås och riven parmesan. Slå över pannan. Stek på svag värme eller ställ in i ugnen tills äggblandningen stelnat. Jag steker på spisen hela tiden men använder ett lock mot slutet.

 

frittata_ingredienser

frittata_parmesan_ost

potatis_frittata

frittata_recept_potatis_parmesan

frittata_recept

frittata

 

 

  1. Pia skriver:

    Den ska provas. Gjorde din Potatiskaka med gratängost till våran grillkväll i somras, så gott till! När man tröttnat på alla andra tillbehör som blir tjatigt efter ett tag. Den ställdes i makens stora klotgrill så ugnen behövdes inte Nu kallas den för ”mammas” Potatiskaka sorry för det Linda….men lite skäms jag allt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..