ANNONS
Integritet på Tailsweep

Fläskkotletter i ädelostsås

/

Husmanskost

,

Kött

,

Såser & Dressingar

,

Hej allihopa! Hoppas ni har det haft en fin dag idag. Vi har nyss kommit hem från Kalmar sjukhus med Joline då hon olyckligt klämde sin hand i en dörr i skolan tidigare idag. Strax efter lunch hämtade jag henne i skolan och vi åkte till vårdcentralen för att senare få en remiss till röntgen i Kalmar. Tack och lov visade röntgen inget brutet eller nån spricka så handen är bara rejält ”smälld” och gör ont. Men som den ”brutna-händer-mästarinna” jag är så är jag såklart rustad till tårna med hjälpmedel. Svarta stödskenor med spännen till både höger och vänster hand fanns hemma så nu har hon en sån på sig för att ge lite extra stöd ett par dagar. Middag intogs på McDonalds efter 5 långa timmar innanför vita sjukhusväggar! 😛

Nu ska vi däremot krypa ner i soffan och se nåt på TV. Dagens recept är en variant på fläskkotletter med en galet god skysås med ädelost, perfekt när man fått lite över från ostbrickan… 😉4 port


Det här behöver du : 


4 – 6 fläskkotletter med ben


Smör till stekning


3 msk koncentrerad oxfond


1 msk kinesisk soya


4 dl vatten


Maizenamjöl + vatten till redning


140 gram kvibille ädelost


Salt och peppar

GÖR SÅHÄR : 
Snitta fettkappan på kotletterna med en vass kniv. Bryn i het stekpanna med smör så de får gyllenbrun färg. Tillsätt fond, soya och vatten och låt bräsera på medelvärme ca 45 minuter. Red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Smula ner ädelosten och smaka av med salt och peppar.


Fläskkotletter med ben är godaste då man ska bräsera dom i sky. Benen ger otroligt god smak.


Bräsera ca 45 minuter tills kotletterna är härligt möra och släpper från benen.


Vispa ihop lite maizenamjöl med vatten och sila ner i såsen för en tjockare konsistens.


Låt koka upp nån minut.


När potatisen är färdigkokt…


Smula ner ädelosten i såsen och servera. Jag tycker det är jättegott med lite bitar av osten men vill du ha en slät sås så vispa ut klumparna.


Smaklig måltid. 😛

4
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00