ANNONS

Bacon & pastasallad

/

baconsallad_pasta_sallad_kall_pastasallad
Oj vad veckan går fort, för att inte tala om tiden! 😛 Om två dagar fyller Joline 13 år och förberedelserna är i full igång. Imorgon blir det en shoppingtur till Kalmar för lite presentinköp och andra ärenden och tills på lördag så har hon givetvis fått önska middag och vad hon vill ha för tårta. Ni kanske kan gissa?
Hennes önskelista innehåller bland annat sackosäck, handväska, eos lipbalm, puder, kajal, toning, munkjacka, doftljus, presentkort på H&M, prydnadskuddar och piercing… Ja, så nog är hon tonåring allt! 😛

Veckan som gått har varit full av aktiviteter både hemma och i skolan. I måndags började hennes boxning på PoT, följt av skoljoggen, teater och orientering så denna sallad önskade hon ha med sig som lunch på utedagen. I vanliga fall brukar hon vilja ha kycklingsallad med den här gången blev det bacon! Gjorde en rejäl omgång så vi hade både till middag och lunchlådor.

Jag blandade den varma pastan med frysta gröna ärtor och majs. Dressade med olivolja, lite citron och svartpeppar. Sen hackade jag i tomat, gurka och knaperstekt bacon. Det blev galet gott och så perfekt att äta kall ju.

Vill man lyxa till det så rör man enkelt ihop en rhode island-dressing och har till men salladen är supergod även utan.

Rhode island-dressing : 
2 dl creme fraiche
3 msk majonäs
3 msk ketchup
2 tsk tomatpuré
Salt & peppar
Några droppar D´Elidaas chilisås

steka_bacon_ugn

Lägg bacon på en ugnsplåt och stekt dom i ugnen tills dom blir härligt knapriga. Låt svalna och toppa salladen med.

pasta_orecchiette_sallad_pastasallad
Pastan fick bli favoriten från Barilla. Små öron – orecchiette!

pastasallad_bacon_matlådor_lunch_kall_mat
Prova denna sallad! Sååå galet god. 😛

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00