Ost & baconpaj

bacon_cheese-pie_paj_ost_bacon
En matig paj sitter sällan fel. Denna jag gjorde med parmesanost och bacon är min favorit numera. Precis som lasagne så blir det lite av kylskåpsrensning när man tillagar paj – små slattar av grönsaker och ost kan åka med och resultatet blir oftast galet gott och helt perfekt! 😉

 

Det här behöver du : 
1 färdig rulle pajdeg
½ zucchini
½ aubergine
½ finhakad rödlök
250 gram bacon
5 – 6 dl finriven parmigiano reggiano

 

3 ägg
3½ dl gräddmjölk
Salt & peppar

 

GÖR SÅHÄR : 
Rulla ut den färdiga degen i en pajform med höga kanter, ca 20 cm i diam. Finhacka zucchini, aubergine och rödlök och fördela i botten. Knaperstek bacon och skär i bitar. Finriv parmesan och lägg lite ovanpå grönsakerna, sen bacon och sist resten av osten. Toppa pajen med en äggstanning. Jag tog 3 ägg + 3½ dl gräddmjölk. Grädda i ca 35 – 50 min i 175 grader. Servera med en krispig salladf med rödlök och fetaost och en god vinegrette.

 

matpaj_ost_baconpaj

Pajskalet behöver inte förgräddas till detta recept.

 

ost_baconpaj_paj
Fyllningen och äggstanningen är i.

 

pajostpaj_baconpaj_matpaj

Grädda ca 35 – 40 min i 175 grader. Låt pajen ”stå till sig” en stund före du skär upp. Den går också utmärkt att göra dagen innan och sen bara värmas på.

 

ost_bacon_paj

Smaklig paj! 😛

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..