taco_pizza_bullar_pizzabullar_tacosmak
Lite tips inför lill-lördag som idag eller fredagsmys kan vara både tacos och pizza på samma gång. Dom här taco-pizza-bullarna är farligt goda med cheddardip på toppen! Jag använde en färdig pizzabotten. Sara Lee´s pizzakit tycker jag är riktigt bra om man letar efter en färdig deg och inte vill göra egen pizzadeg. Tomatsåsen som med följer tycker jag däremot är förkastlig, den smakar mest unken tomatpuré så köp nån av Muttis tomatsåser eller pizzasås.

 

Jag delade i alla fall pizzadegen på mitten och gjorde en vanlig pizza – hawaii av ena halvan och fyllde andra med tomatsås och tacofärs med lite övriga tacorester som skivad rödlök, paprika och riven ost. Den rullade jag sedan ihop och skar i sex bitar och satte i muffinsformar. Toppade med cheddardip.

 

Hawaiipizzan förgräddade jag med parmesanost och lite tomatsås på först. Sen tog jag ut den och la på skinka, ananas och mer parmesan. Sen in med både pizzan och taco-pizza-bullarna i ugnen. 😛

 

tacos_fredagsmys_fredagsmat_middagstips_tacobåtar

Taco-pizza-bullarna blev till då vi fick lite rester över från förra tacomiddagen. Blanda ner överbliven, lök, salsa, grönsaker och mer som kan tänkas blivit över, i färsen och använd till just taco-bullarna. 😛 Har du inte användning av den de närmsta dagarna så frys in och ta upp vid ett senare tillfälle.

 

tacopizza_tacorullar_tacobullar
Färdig del att rullas ihop.

 

pizzabullar_tacosmak

Efter du rullat ihop och skurit i sex delar. Ställ i muffinsform.

 

tacos_pizzabullar

Toppa med cheddardip och lite riven parmesan.

 

parmigiano_reggiano_parmesan_gourmetgruppen
Fick varuprover på några så ofantliga goda ostar både i lösvikt och som här i burk som små tårtbitar. Parmigiano reggiano. Fullkomligt galet gott att riva över pizza. Från Trentin (Gourmetgruppen)

 

tacos_tacobullar_pizzabullar_pizza

Skjuts in i ugnen. Pizzabottnen hawaii är dock förgräddad med riven parmesan och tomatsås nån minut.

 

pizza_parmesan_hawaii
Hawaii a la parmigiano! 😉

 

taco_pizzabullar_pizza_hawaii_parmesan
Lill-lördag, fredagsmys eller bara för att… Hoppas det smakar! 😛 

 

  1. Sophie skriver:

    Hej !

    Vet du, om det går att köpa burk med små tårtbitar av Parmigiano reggiano på en vanlig mataffär, typ ICA MAXI ?

    Med vänlig hälsning Sophie

  2. Robban skriver:

    Hur länge och vid vilken temp kör du bullarna i ugnen ?

    1. Robban!
      ca 10 min i 225 grader.
      /Linda

  3. Kai skriver:

    Ser sjukt gott ut.. 🙂

  4. Maggda skriver:

    Detta lät smarrigt, ska genast in i receptpärmen och provas.

Lämna ett svar till Maggda Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..