godaste_kladdkaka_kladdig_kaka

Jag gjorde en kladdkaka häromdan med mandel och flingsalt och jag måste då säga att godare kladdkaka har jag inte ätit! 😛 Den blev perfekt i konsistens och smak, sådär tung och kladdig och smaken med mandelspån och flingsalt blev bara sååå god!

 

Idag är det äntligen fredag och vi har en fin helg framför oss. Joline & Kean sover än och jag sitter med kaffekoppen och klurar på vad vi ska ha till middag ikväll. Nicke är på roadtrip med sin bror i dom småländska skogarna och ska besöka svärmors gamla hemtrakter. Tänk om det bara hade varit 2 timmars bilresa till mina hemtrakter i norr, men det är det inte… 😉 Hoppas dom får en fin dag i alla fall och kan uppleva gamla minnen.

 

Här kommer receptet på denna vansinnigt goda kladdkaka! Kanske världens godaste till och med… 😛

 

Det här behöver du : 
150 gram smör
3 dl strösocker
½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl mandelspån
1 tsk flingsalt

 

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull. Dra åt sidan och låt svalna något. Rör i övriga ingredienser till en slät smet. Häll i form, smord och bröad. Jag använde en rektangulär ugnsform ca 15 * 30 cm med bara bakplåtspapper i. Grädda i 175 grader ca 12 – 15 min. Det ska ”dallra” lite i mitten när du tar ut den, inte för mycket, men lite. Låt svalna i kylskåp över natten så blir den sådär härligt kladdig och tung. 😉

 

kladdkaka_flingsalt_mandel

kladdkaka_recept_godaste

recept_godaste_kladdkaka

  1. Jonas skriver:

    Testade detta recept i helgen, denna kladdkaka blev otroligt god!

  2. Den här bara måste jag prova! Mandel och choklad är ju såå gott 🙂

  3. Anne skriver:

    Kul med nytt recept på kladdkaka. Låter gott med mandel i. Måste baka denna snart.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..