ANNONS

Bountys

/

bounty_bountys_hemmagjorda_godis
Att göra egna bountys är superenkelt! Joline gjorde en sats i förgår och det blev riktigt goda, till och med godare än köpe-bountys då dom är i torraste laget tycker jag. Dessa är saftiga och bara sååå supersmarriga! Hon gjorde dom i lagom storlek som små prinskorvar och det är precis perfekt att avnjutas till en kopp kaffe! 😉
Dessutom glutenfria och ingen ugn behövs heller.

ca 20 st
Receptet kommer här : 
50 gram smält smör
½ dl grädde
1 äggvita
2 msk ljus sirap
4 dl kokosflingor
2,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

300 gram marabou mjölkchoklad

GÖR SÅHÄR : 
Smält smöret och häll i grädde. Blanda ner resten av ingredienserna och rör ihop till en tjock massa. Låt smeten kallna och svälla något i kylskåpet ca 45 min före du rullar ut dom. Tycker du smeten blir för lös ta mer kokosflingor.
Rulla till tumtjocka, ca 3- 4 cm avlånga bitar och lägg på skärbräda. Ställ in i kylen ytterligare 45 minuter så blir dom enklare att doppa i chokladen när dom är riktigt kalla. Doppa sedan i smält choklad, ca 300 gram. Lägg upp på skärbräda och låt stelna i kylskåpet.

3
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00