Nickes hot-salami-pepperoni pizza

pepperoni_salami_pizza
Gomorron! Sitter här vid datorn och jobbar lite före jag åker till andra jobbet. 😉 Har ju totalt missat att ge er receptet på Nickes senaste favoritpizza, en sån där ”hotting” ni vet. Stark som sjutton men riktigt, riktigt god! Det var ett par veckor sen vi gjorde ett gäng pizzor då vi hade norrlandsfrämmande på middag och den här gick verkligen hem! 😛

Pizzadeg och tomatsås gör jag som alltid, receptet ser ni nedan. För att få bästa resultat med pizza i vanlig ugn så värm den riktigt het och även plåten innan du lägger på pizzan. Vill du ha en tunn botten så på med tomatsås och riven ost. Sen resten av fyllningen och sist mer riven ost på toppen. För en tjockare botten brukar jag förgrädda den med bara tomatsås och ost ca 3-4 min, sen tar jag ut den och lägger på resten. *tips-tips* Det blir otroligt gott och bottnen precis så krispig som den ska vara. Nä, nu rusar klockan och jag måste åka – jobbet kallar! Ha en fin dag allihopa och följ mig på instagram under dagen.
PUSS! ♥

 

2 stora runda, eller 1 plåt
Pizzadeg :
2 dl vatten (37 grader)
1/4 pkt jäst (12,5 gram)
5 – 6 dl durumvetemjöl
½ dl rapsolja
Salt & svartpeppar

 

GÖR SÅHÄR :
Arbeta degen väl för hand ca 5 min. Jäs i bunke 25 min. Dela degen i två delar. Tryck eller kavla ut till två rektanglar. Lägg på valfri fyllning och rulla ihop. (tomatsås, ost, skinka, oregano) Skär ca 2-3 cm tjocka snurror och lägg på plåt eller i muffinsformar. Strö över riven ost. Grädda i 200 grader ca 10 – 15 min.

 

Godaste tomatsåsen till pizza :
1 burk finkrossade tomater
½ dl rapsolja
½ dl vatten
1 msk tomatpuré
2 msk balsamvinäger
2 tsk Oregano
Salt & peppar

 

GÖR SÅHÄR :
Mixa ihop samtliga ingredienser till tomatsåsen med stavmixer. Räcker till 4 pizzor, går också utmärkt att frysa in.

 

Fyllning : 
Tomatsås
Västerbottensost
Pepperonisalami
Rökt skinka
Finhackad grön jalapeno
Skivad rödlök
Champinjoner
Västerbottensost

 

pepperonipizza_jalapeno_het_pizza_pizzadeg_pizzasås

 

 

  1. milla skriver:

    Ser riktigt gott ut .)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..