Köttfärslimpa med jalapeno inbakad i bacongaller


Husmanskost med guldkant, det är nog vad maken skulle kalla den här köttfärslimpan. Han som älskar färs uppskattar sån här mat, och kan jag dessutom få med bacon och lite hetta i rätten så är saken biff! 😉 En köttfärslimpa med det lilla extra alltså.


Här kommer mitt recept!

Det här behöver du :
800 gram blandfärs
1 ägg
½ dl vatten
1 msk potatismjöl
3 msk finhackad inlagd, grön jalapeno
1 msk D´Elidas chilisås
Salt

2 pkt bacon a´120 gram

GÖR SÅHÄR :
Blanda ihop alla ingredienserna till färsen. Fläta ihop baconet på en skärbräda. Lägg skivorna omlott med varann. Forma en avlång limpa av färsen och lägg på mitten av bacongallret. Vik upp sidorna och lägg ner köttfärslimpan i en avlång brödform med den vikta sidan neråt. Stek i ugnen 175 grader ca 40 min. Häll av skyn som bildats på botten efter halva tiden så blir baconet knaprigt och inte kokt även på sidorna. Servera med en god skysås, potatis, lingon och gurka.


Färsen blandad med finhackad jalapeno och stänk av D´Elidas chilisås.


Flätat bacongaller.


Lägg på färsen och vik upp kanterna.


Lägg ner köttfärslimpan i en avlång brödform med den vikta kanten neråt.


Efter ca 40 min i ugnen.


Uppskivad och färdig att serveras.


Smaklig måltid! 😛