Ugnsbakad lax med färskost, pesto och basilika


Hur har helgen varit?


Jag har haft fullt upp med jobb och lite annat bestyr omkring mig så först nu sätter jag mig ner vid datorn denna söndagskväll och tömmer kameran. Energin är verkligen inte på topp och helst hade jag gjort ”ingenting” idag men, måste man, så måste man. Ögonen trillar nästan ihop av sig själv men jag ska stålsätta mig ett par timmar till för jag måste även se ”Morden i Sandhamn” på TV4 kl 21.00. Älskar den serien. 😉

Köket har haft sin givna plats på schemat idag och nu ska jag bjuda er på ett otroligt gott recept på ugnsbakad lax med ett täcke av philadelphiaost, pesto och basilika. Det blir såååå saftigt, krämigt och gott och av övriga familjen blev det tummen upp här ikväll.

Portionsförpackade laxfiléer är ju så enkla att tillaga med diverse kryddor och röror på, men detta är en klar favorit. Prova gärna!

Det här behöver du : 
4 laxfiléer
150 gram philadelphiaost eller annan färskost
3 msk grön pesto
1 knippe finhackad basilika
½ pressad citron
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 


Om laxfiléerna är fryst, lägg dom i en ugnsfast form och låt tina under tiden du rör ihop färskosten.


Blanda philadelphiaost med pesto, finhackad basilika, pressad citron och smaka av med salt och peppar. Bred röran över laxen och baka i ugn ca 20 min i 200 grader tillsammans med citron och tomatskivor. Servera med ett gott potatis.


Philadelphiaost är perfekt till lax då den inte smälter och ”rinner iväg” utan håller sig kvar som ett täcke. Här smaksatt med pesto och finhackad basilika. Smaka av röran med pressad citron, salt och peppar.


Frysta laxfiléer får tina i formen under tiden jag rör ihop färskoströran.


Redo för ugnen. Ca 20 min i 200 grader.


Laxen är färdigbakad!


Servera med ett gott potatismos, nån extra citronskiva och tomat. Smaklig måltid! 😛