Ölandstips! Lammet & Grisen


Ja, det är familjen Richert som driver detta kulinariska matställe på norra Öland. Att Nicke ser mer än nöjd ut är förstås ingen underdrift. Detta ställe är Ölands eget mat-mecka!


Vi brukar återkomma årligen med goda vänner då detta verkligen är ren njutning i större sällskap. Med rustika långbord, mysig atmosfär, trubadur och liveband är helkvällen med släkt och vänner given.

Jag har skrivit om Lammet & Grisen tidigare (inlägg HÄR med fler bilder) men det tål att upprepas. Stället har även renoverats för att behålla den genuina känslan. Det är verkligen vackert beläget ute i ”vildmarken” utanför Löttorp på norra Öland.

För 359 kr äter du hur mycket du vill av deras grillbuffé som förstås består av lamm och gris och allt trancheras upp direkt från grillen av skicklig personal. Tillbehören är oändliga. Potatissallader, gratänger, sparris och fräscha sommarprimörer, röror, chutneys, såser, kryddsmör, baguetter.. etc etc.

Ett hett tips till er som besöker Öland i sommar! 😛


På deras

hemsida

kan ni läsa om sommarens artister, menyer och andra nyheter.