ANNONS

Verandan restaurang & bar i Borgholm

/

verandan_restaurang_borgholm_fläskfile

Jag får börja med att tacka för alla fina gratulationer på vår bröllopsdag i onsdags. 9 år som gifta. ♥ Tiden går ju i en rasande fart och nästa år 10 år-jubileum? Hur firar man då? Vad är symbolen för 10-års-bröllop?

Vi hade en mysig onsdag här hemma med familjen och firade lite lagom för att igår, lördag gå ut på tu man hand.

Joline skjutsade jag till bussen kl 05 då hon och kompisarna skulle till Liseberg med fritidsgården. På kvällen passade vi på att gå ut och roa oss på restaurang bara Nicke och jag. En för oss ny restaurang i Borgholm. Eller ny och ny, den har funnits där hela tiden och hette förr i tiden Mamma rosa men har nu bytt ägare och sadlat om till Verandan.

EN gång i tiden besökte vi Mamma Rosa med så usel mat, service och otrevlig, snäsig personal att vi aldrig återvände så det var riktigt kul att besöka detta ställe igen. Nu med nya ägare och en riktig uppfräschning av lokaler, kockar och personal!

Vilket lyft säger jag bara! Nu ligger Pappa Blå i lä faktiskt. Jag ska naturligtvis göra min jämförelse lite mer konkret.

Pappa Blå är en otroligt attraktiv restaurang i Borgholm som jag måste säga har blivit bättre och bättre och med betydligt jämnare kvalité på både mat, service och personal så nu har vi två goda konkurrenter i Borgholm med strålande lägen.

Pappa Blå ligger på storgatan vid socitetsparken med allt liv och myller utanför. Verandan på andra sidan parken med utsikt mot hamnen, båtarna och vattnet. Lite lugnare och mer rofylld miljö. Bägge har inne och uteservering. Verandan dock lite mer lyxigare sådan med tak och inglasat. Lokalerna inne skiljer sig också åt otroligt. Pappa Blå har visserligen fräschats upp med lite nya färger på dukar och dekor medan Verandan gjort en total helrenovering och satsat på mer klassisk, stilren look med naturnära färger, kuddar, filtar, lokala detaljer som fotografier, stenar, nyplockade blommor från ön och atmosfären är mer gemytlig och inte så ”pizzeria-style” som Pappa Blå.

Priserna på Verandan något högre men med all rätt. Menyn sparsmakad med inte så många rätter men med mer kvalité och här får man ut både pizza och köksbeställning till bordet samtidigt. Inte på Pappa Blå.

Maten var rejält tilltagen. Nicke valde pizza cappricciosa (109 kr) med färska champinjoner och av alla pizzor i Borgholm så fick denna pizza högsta betyg av honom. Tunn, krispig botten, grymt god fyllning och inget flottigt fett som flyter ovanpå. Pizzasallad serverade dom dock inte till sin pizzameny vilket jag hade saknat om jag valt pizza. Varför inte?

Jag valde helstekt fläskfilé med säsongens grönsaker, potatisgratäng och bearnaisesås. (199 kr) Jag bad om en extra rödvinssås till. Allt otroligt gott, vällagat, mört, saftigt och såserna var riktigt goda. Kanske något små portioner sås. Hade jag inte valt extra rödvinssås hade jag fått be om extra bearnaisesås efter halva måltiden så där kunde dom varit lite mer generösa. Annars inget att klaga på.

Trevlig och välbemötande personal och rofylld, gemytlig miljö med dov musik i högtalarna. En liten miss personalen gjorde som vi inte heller noterade direkt var när vi skulle betala. Vi fick in notan och lämnade visakortet i fodralet. Vi ville naturligtvis ge dricks men hade inga kontanter och oftast brukar man själv få slå in beloppet man vill betala men här kom hon inte ut med kortläsaren till bordet så lite snopna blev vi då vi inte hann ge dricks eller tänkte på att säga till själva om att ”slå in de eller de beloppet”… Till nästa gång vet vi, för detta ställe med så fin service och god mat ska absolut ha dricks! 😛

slottsruinen_borgholm_öland

Vädret var väldigt växlande under kvällen. Ömsom regn och strålande sol för att sedan växla till mörka, tunga moln och regnbågar och i andra stund helt solklart med blå himmel. Ölands-väder AB! Men sååå vackert. Här har vi slottsruinen strax innan regnet vräkte ner.

verandan_borgholm
Verandans entré. Hemsida med meny HÄR!

verandan_borgholm_restaurang

Mysig atmosfär i den inglasade verandan. Otroligt skönt med dynor och filtar en sen sommarkväll när vinden blåser.

restaurang_verandan_borgholm_öalnd

Raggar-Nicke med sin ute-öl-favorit; Mariestad! 😉

restaurang_verandan_borgholm
Nickes pizza cappricciosa, lite dålig bild men pizzan fick högsta ”borgholms-betyg” av honom och det är inte dåligt! 😉

restaurang_borgholm_verandan

Min tallrik med helstekt fläskfilé, säsongens grönsaker, potatisgratäng och bearnaisesås samt en extra rödvinssås. Bara sååå gott men orkade inte allt!

öland_borgholm_regnbåge_väder_slottet

Kvällens svindlande väderombyte efter maten blev en intensiv dubbel regnbåge över slottets marker. Ljuset på Öland är nog alla fotografers dröm…

cheva_blazer_nicke_nilsson_öjkroken_öland
Bilen för kvällen blev såklart inte Cadillac i detta skiftande regnväder så vi åkte ”off road” med Cheva blazern och tog en extra runda runt östra sidan och ut till Löt och hämtade lite blommor jag hade beställt också. Praktisk ”farmer-truck” de där. 😛 😛 😛

öland_öjkroken_solnedgång

Hemma i Öjkroken igen runt halv tio, lagom till filmen med Sandra Bullock på TV4 som jag tänkte kolla på lagom tills bussen från Liseberg anlände i Borgholm 00.30. Men tji fick jag… Bussen var försenad så runt 02.30 hämtade jag (en trött mamma) en trött men väldigt glad Joline efter en heldag på Liseberg med ordentligt snurr i huvudet av alla karuseller. Vilken helg vi haft allihop. 😉

Nu ska jag däremot knata ut till köket för Joline håller på för fullt med presenter till Mors dag som vi ska fira ikväll med ostbricka och film. Underbar helg! 😛

3
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00