Falukorv man inte får glömma bort!

falukorv_i_ugn_ugnsbakad_korv_falu_recept_husmanskost

Hej på er o välkommen måndag o ny vecka! Jag vet att det har varit ganska tyst från mig på ett tag nu… Helgen har rusat fram o bloggen har fått bli lidande tyvärr men så är det! Huset däremot har fått sig en rejäl uppfräschning på utsidan, vi har skurat, högtryckstvättat, målat och fått i ordning på altanen med sommarmöbler och fix! Jättefint har det blivit! Och välbehövligt efter ett par år där grönmossan har fått växa hejvilt.
Vi har även städat och pysslat i mammas hus också som nu återigen är till salu och visning på torsdag så jaaa… Man kan inte hinna med allt!! 😛
Själv håller jag på bli sjuk också, första sommarförkylningen med pollenallergi, soleksem och blåsor – allt på en gång så jag är inte på topp men de brukar släppa när jag vant mig vid solen ett par veckor! 😉
Men jag hoppar in här med ett recept – den godaste falukorv i ugn med både tomatkross, grädde, goda kryddor, bostongurka och ketchup och senap.
Klassikern som verkligen inte får glömmas bort! 😉
Det här behöver du : 
1 falukorvsring
1 burk finkrossade tomater
2 msk kalvfond
Johnny´s senap
Ketchup
Bostongurka
2 msk oregano
Salt och peppar
2 dl lagrad riven ost
2 dl grädde
GÖR SÅHÄR : 
Skär upp falukorven med snitt längs över. Lägg i en ugnsfast form. Slå på krossade tomater och kalvfond jämt fördelat. Ringla över senap och ketchup samt bostongurka. Salta och peppra. Riv över ost och slå på grädde och in i ugnen ca 45 min i 175 grader. Servera med hemmagjort potatismos.
  1. L skriver:

    Om du vill äta medicin för att slippa soleksemen så har jag haft stor nytta av Telfast 180 mg i ca 15 år nu. Jag har kronisk nässelfeber och får soleksem hela våren och sommaren om jag inte använder solkräm med spf 30-50 varje gång jag går ut.
    Tabletterna lindrar mycket ifall jag ändå får soleksem: klarar inte så många timmar på stranden t ex. 🙁

    Jag får mina tabletter på recept, för jag tar ju en tablett/dag och Telfast är dyra, klarade inte av den billiga, generiska varianten som heter bl a Allegra. 🙁

    Jag tror dock att mindre förpackningar kan vara receptfria.

  2. Äääälskar korv!!! Och ja ,med hemmagjort potatismos. Och nu har jag äntligen fått köpa Mutti tomater på burk. Du har så mycket i dina recept som inte finns på mina affärer. Spanar och spanar. Men ser nu ändå att det kommer nya saker. Dom har sina ”sortiment” ,så det är bara att vänta in. Tror faktiskt att mat bloggarna hjälper till att förnya i affärerna. Kunderna vill ha det ni använder. Skickade ju efter ”dina” DÉlidas. Två olika. Läste nog lite fel i ditt recept, och pepprade upp ett kilo köttfärs, som fick åka i soporna. Whaoo, host,host, det var schtarkt….Ha ha ha .

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..