Sommarinspirerad smörgås med rädisor, tomat, philadelphiaost och rökt skinka

smörgås_rädisor_recept_vår_sommar_ost_philadelphiaost_skinka_rökt

Första sommarkänslan i köket borde väl vara att plocka in de första rädisorna från landet. (Eller som jag – köper dom i affären!) 😛 Jag har nämligen inget trädgårdsland att rota i men med ett styckpris på 5 kr/knippet så känner jag att jag överlever ändå!

Rädisor är ju bara så förbenat gott. Lite peppriga och krispet när man tuggar… Dom är dessutom VACKRA att se på! Mat ska ju vara vackert. 😛

Jag vill gärna ha dom på knäckebröd, i en kall potatissallad, eller tillsammans med en len färskost och flingsalt och peppar. Att servera dom till grillat och bara doppa i vitlökssmör är inte heller tokigt. MEN höjdaren – Det här är min absoluta favoritsmörgås på våren.

Ett gott bröd, rökt skinka, rejält med philadelphiaost, skivade tomater och rädisor… Det är löjligt gott och behöver nödvändigtvis inte ätas till frukost för det är nämligen den godaste natta-mackan som finns. Strössla över flingsalt och några varv med pepparkvarnen, lite riven persilja och där har du vårens fröjd i ett nafs! Godare än gott just nu. 😉

Ikväll är det lille-lördag igen, onsdag dock men kanske ändå fredag med tanke på långhelgen som stundar. I köket håller jag nu på att förbereda middag tills resten av familjen kommer hem. Två fina rapsgris-filéer ska jag helsteka och servera med smörstekta rotfrukter och en sallad med grönmögelost. Tror det kan bli riktigt gott!

Glöm nu inte att köpa rädisor, tomat, skinka och philadelphiaost till dessa underbara smörgåsar! 😛

Dela gärna med dig av ditt bästa tips med rädisor här i kommentarsfältet och TREVLIG HELG önskar jag er alla! ♥

frukost_smörgås_macka_rädisor_skinka_rökt_philadelphiaost_tomat_sommar_primörer

smörgås_macka_vår_sommar_primörer_philadelphiaost_skinka

 1. monica skriver:

  hej,jag såg du letade efter soltak.
  markis är superbra,men man måste köpa bra kvalite inte från rusta.
  ok stommen kanske håller men inte tyget,det bleks kopiöst på en sommar.och ni har nog mer sol än vi här i norrland.
  men annars är en terassmarkis jätte bra.mamma har och den har suttit i över 20 år och den är ute från april/maj till sep.regn,rusk blåst.den vevas inte in.
  så det är mitt tips.

 2. Saknar dina uppdateringar Linda. Tack för all inspiration i vardan! Kram Miranda

 3. Lina skriver:

  Åh vad det ser gott ut, älskar rädisor och har precis sått några avlånga på balkongen som jag längtar efter att få skörda. Tycker att de man odlar själv blir godast, de man köper i affär finns det risk är lite för söta och o-peppriga, vill ha mina riktigt starka =)

  http://www.diningandcooking.blogg.se

 4. Anne skriver:

  Mackorna ser riktigt goda ut. Jag får skippa rädisorna däremot, annars får jag ont i magen.

 5. Petter skriver:

  Kom nyss hem från gymmet och satte nyss i mig en variant på dina – och WOW! Riktigt goda. Med lite kompromisser är det riktigt dundermat för oss som ligger i deff till sommaren.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..