Pulled pork grillsallad

sallad_pulledpork_grillsallad

Vad gör ni av överbliven pulled pork? Här blir det inte alltid så mycket över men om man råkar göra för mycket så är det bara till en fördel då det kan användas som pålägg på smörgås och i baguetter och som här i en riktigt läcker sallad.

Det blir såklart lite grillsmak över det hela så den passar utmärkt till sommarens bufféer istället för kycklingsallad te x.

Pulled pork, pulled beef eller pulled chicken – allt funkar! Ta det du har och gillar bäst! Se till att krydda köttet rejält och låt det bli riktigt saftigt med en god buljong då är det som gjort för en matig sallad.

Jag har använt ”grill-kål-sallad” lite kraftigare textur och färska champinjoner som bas. Förbereder man salladen nån timme i förväg så blir champinjonerna marinerade av köttet och allt blir en sagolik blandning av smaker och salladen håller sig krispig. Använd de grönsaker du har hemma eller gillar bäst. Pasta funkar också himla bra att blanda ut med men här har jag enbart grönsaker och pulled pork. Servera med nygräddat bröd och vitlöksdressing.

8 – 10 port
Det här behöver du :
1,5 kilo benfri karré, bog el. skinkstek av gris
2 dl kraftig oxbuljong (2 msk fond + vatten)
½ dl rapsolja
½ dl ketchup
1 msk rödvinvinäger
2 msk råsocker
1 msk D´Elidas chilisås
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk nymalen svartpeppar
Salt o peppar

GÖR SÅHÄR :
Sätt ugnen på 125 grader. Blanda ihop ingredienserna till kryddblandningen. Gnid in köttet noga runtom och lägg i en ugnsfast form med lock eller täck med bakplåtspapper. Stek i ugnen ca 6 – 8 timmar, (jag hade det i ugnen i 7 timmar).Vänd köttet nån gång och se till att det inte blir för torrt, då pytsar du i lite med buljong bara. Här behövs ingen termometer eller nån koll på innertemperatur, det är bara att räkna timmar och luta sig tillbaka.

När du tagit ut köttet, låt det svalna något innan du börjar dela. Enklast är absolut med rena händerna. (använd plasthandskar om du har mkt chili i marinaden). Köttet ska vara så mört och fint och lätt falla sönder i saftiga trådar. Det räcker att ”pilla” lite på det. Blanda runt tillsammans med spadet. Smaka av. Saknar du sälta eller hetta så tillsätt detta nu. Servera sen precis hur som helst! 😉  Tacos, burritos, kebab, till ris, bröd, pasta, i sallad, pita etc…

pulled_pork_pulledpork_chili
Pulled pork i egen hög person! God både kall som varm. 😛

pulledpork_sallad_grillsallad_tillbehör_pulled_pork
Ingredienserna till min grillsallad. Grill-kål, gurka, fetaost, färska champinjoner, rädisor, pärltomater, sockerärtor och majs.

pulledpork_pulled_sallad_grillsallad

Salladen blir godare om den får ”stå till sig” nån timme före servering. Plus i kanten för just en sallad så den går utmärkt att förbereda i förväg.

pulled_pork_sallad_recept

Smaklig sallad! 😉

 1. jakop skriver:

  hej sidan!jag vill järna tjöpa eran tsastsiki.kan ni kontackta mej PS det draaaar!!!!!!!

 2. L skriver:

  Jag lyckades aldrig få till kryddningen bra eller hitta en god bbq-sås till pulled pork. Så det blev alltid en besvikelse.

  Men carnitas däremot är oslagbart! Så himla gott, särskilt med en egen kryddmix med bl a lite kanel och mycket limejuice för att förstärka aromerna från coca-colan.

  Var inte rädda för sockret, det är massor av socket i köpta bbq-såser också! 🙂
  Och det gäller att koka köttet i en gryta som har bra storlek, har jag märkt när det gäller mängden cola som behövs.

  Men ca 0,5 l till 1 kg kött är inte så sött i slutänden. Fast äkta coca-cola är det enda jag dricker förutom vatten, så det är klart att jag föredrar carnitas. 🙂

  Dessutom gör jag på fläskytterfilé i lite större bitar för jag gillar inte ”småfliset” som det blir vid t ex pulled pork el om man kokar carnitas för länge.

  Det blir kanske lite torrare än att använda fläskkarré i småbitar, men jag har aldrig gillat allt fett på karrén. Jag är van vid ”torrt” kött utan fett och har istället olika såser till.

 3. Nora skriver:

  Pulled pork är oslagbart!

 4. Zahra skriver:

  Jag älskar pulled pork, så gott!

 5. Lina skriver:

  Pulled pork är faktiskt något som jag aldrig har gjort (eller smakat) men jag är jättesugen på att prova, enda problemet är att vi bara är 2 personer i familjen så det blir ju alltid mycket rester. Kan man göra pulled pork av någon minde köttbit/styckdetalj så att det blir mer lagom i portionsstorlek?

  http://www.diningandcooking.blogg.se

  1. Du kan självklart gör pulled pork i mindre proportioner men det funkar utmärkt att frysa in också. 1,5 kilo blir inte supermycket så när du ändå har ugnen igång så gör en rejäl sats även att ni bara är två. Använd som pålägg, i pastasås, sallader mm. O det som blir över – frys in!
   /Linda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..