Lättlagat middagstips med majs, korv och bacon


Ibland i köket får man lära sig att trolla med det som finns. Dels för att slippa slänga mat och framförallt för att spara pengar och ge fantasiförrådet en utmaning! 😉 Jag gjorde det väldigt enkelt igårkväll och slängde ner lite i en form av vad kylen hade att erbjuda.

Tomater som sjöng på sista versen, en förpackning majskolvar, lite prinskorv och ett paket bacon. Ner med allt i en form. Salt o peppar och in i ugnen på 200 grader ca 20 min. Till de rostade jag ett par brödskivor med vitlökssmör och riven ost. Vitlöksmöret är himla gott till majskolvarna också och vips så hade vi en väldigt enkelt men supergod middag på bordet! 😛


Man tager vad man haver! Nu börjar kylskåpet eka väldigt tomt så imorgon blir det mathandling. 😉

2
0

Syrlig smoothie med jorgubb och lime


Soliga dagar måste man spendera utomhus i den här första vårvärmen. En filt, en bra bok och några läckra smoothies fyller definitivt på energiförrådet. 😛


Här har jag bara mixat frysta jordgubbar, ca en liter tillsammans med rivet skal och saften från en lime. Sötat med lite flytande honung och en skvätt mild yoghurt så konsistensen blir lagom. Ut i solen med er nu och njut! 😉

1
0

Fläskfilé med ugnsrostade rotfrukter och kall bearnaisesås


Bland de enklaste och godaste man kan göra är att slänga ner ett gäng rotfrukter i en form, ringla över olivolja och pressa över vitlök. Lite goda örter, salt och peppar och sen skjuts in i ugnen. Vill man göra det ännu enklare för sig så slänger man i ett par kycklinglår i formen

(eller annat kött)

så lagar sig allt i ett. Gudagott och kanske ett tips till lill-lördags kvällsmiddag! 😉

Just ugnsrostade rotfrukter är så tacksamt att laga. Gott och passar till de mesta och man tar de som finns hemma i kylskåpet. Här blev det en blandning av potatis, rödbetor, morot och palsternacka. Jag pressade över ett par vitlöksklyftor och ringlade över olivolja. Torkad timjan, flingsalt och peppar. Ljuvlig doft sprider sig i hela huset när det fått lite fart i ugnen. Jag brukar lägga över aluminiumfolie ca 30 min och sista halvtimmen utan då blir dom härligt krispiga. Till detta stekte jag fläskfilé och serverade med en kall hemmagjord bearnaisesås. 😛

Kall bearnaisesås :


1 finhackad schalottenlök


2 dl  creme fraiche


2 msk majonäs


1 msk vitvinsvinäger


½ dl finhackad persilja


4 tsk torkad dragon


1 tsk dijonsenap


1 tsk socker


1 krm vitpeppar


½ tsk salt

GÖR SÅHÄR :
Finhacka schalottenlöken riktigt fint, eller riv den. Blanda med övriga ingredienser och låt stå i kylskåp ett par timmar före servering så sätter sig smakerna och den blir fastare i konsistensen.

Ca 1 timme i ugnen på 200 grader. Första halvtimmen med folie och sista utan. Vänd runt en gång. Smaklig måltid! 


2
1