ANNONS
Integritet på Tailsweep

Fläskfilé med ugnsrostade rotfrukter och kall bearnaisesås

/

Bland de enklaste och godaste man kan göra är att slänga ner ett gäng rotfrukter i en form, ringla över olivolja och pressa över vitlök. Lite goda örter, salt och peppar och sen skjuts in i ugnen. Vill man göra det ännu enklare för sig så slänger man i ett par kycklinglår i formen

(eller annat kött)

så lagar sig allt i ett. Gudagott och kanske ett tips till lill-lördags kvällsmiddag! 😉

Just ugnsrostade rotfrukter är så tacksamt att laga. Gott och passar till de mesta och man tar de som finns hemma i kylskåpet. Här blev det en blandning av potatis, rödbetor, morot och palsternacka. Jag pressade över ett par vitlöksklyftor och ringlade över olivolja. Torkad timjan, flingsalt och peppar. Ljuvlig doft sprider sig i hela huset när det fått lite fart i ugnen. Jag brukar lägga över aluminiumfolie ca 30 min och sista halvtimmen utan då blir dom härligt krispiga. Till detta stekte jag fläskfilé och serverade med en kall hemmagjord bearnaisesås. 😛

Kall bearnaisesås :


1 finhackad schalottenlök


2 dl  creme fraiche


2 msk majonäs


1 msk vitvinsvinäger


½ dl finhackad persilja


4 tsk torkad dragon


1 tsk dijonsenap


1 tsk socker


1 krm vitpeppar


½ tsk salt

GÖR SÅHÄR :
Finhacka schalottenlöken riktigt fint, eller riv den. Blanda med övriga ingredienser och låt stå i kylskåp ett par timmar före servering så sätter sig smakerna och den blir fastare i konsistensen.

Ca 1 timme i ugnen på 200 grader. Första halvtimmen med folie och sista utan. Vänd runt en gång. Smaklig måltid! 


2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00