ANNONS

Favoritfrallor med morötter och cheddarost

/

morotsfrallor_ostfrallor

Vad gör man när det regnar dag ut och dag in? Jo bakar förstås! 😛
Det här är ena riktiga Rolls Royce-frallor. Frallornas fralla enligt mig! Bara älskar dom. Saftiga, luftiga och så goda så jag lägger in receptet igen, det tål att upprepas. 😉

Fyll dom rejält med pålägg som en riktig dagobert-macka. Garanterat mättande som lunch!

10 stora frallor eller 20 små
Det här behöver du :

1 pkt jäst
5 dl mjölk
½ dl sirap
1 dl rapsolja
3 stor morötter (ca 200 gram rivna)
1 tsk salt
1 dl ekologiska aprikoser (75 gram finhackade)
1 dl krossade linfrön
1 dl skalade sesamfrön
15-17 dl manitoba cream (alt. vanligt vetemjöl special)

GÖR SÅHÄR :
Smula ner jästen i en stor bunke. Jag använde köksmaskinen med degblandaren. Degen ska arbetas ganska länge så en maskin är att föredra eller rejält med handkraft. Ljumma mjölken till 37 grader och rör ut jästen.

Tillsätt resten av ingredienserna och så pass mycket mjöl (lite i taget) så att degen blir klibbfri men ändå ganska lös. Spara mjöl till utbakning. Degen ska arbetas ordentligt 10-15 minuter. Låt jäsa 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidigt. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Dela degen i 10 lika stora delar och forma till avlånga frallor. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa 30 min. Riv över cheddarost. Grädda i 200 grader ca 20 – 25 min.

morotsfrallor

7
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00