Favoritfrallor med morötter och cheddarost

morotsfrallor_ostfrallor

Vad gör man när det regnar dag ut och dag in? Jo bakar förstås! 😛
Det här är ena riktiga Rolls Royce-frallor. Frallornas fralla enligt mig! Bara älskar dom. Saftiga, luftiga och så goda så jag lägger in receptet igen, det tål att upprepas. 😉

Fyll dom rejält med pålägg som en riktig dagobert-macka. Garanterat mättande som lunch!

10 stora frallor eller 20 små
Det här behöver du :

1 pkt jäst
5 dl mjölk
½ dl sirap
1 dl rapsolja
3 stor morötter (ca 200 gram rivna)
1 tsk salt
1 dl ekologiska aprikoser (75 gram finhackade)
1 dl krossade linfrön
1 dl skalade sesamfrön
15-17 dl manitoba cream (alt. vanligt vetemjöl special)

GÖR SÅHÄR :
Smula ner jästen i en stor bunke. Jag använde köksmaskinen med degblandaren. Degen ska arbetas ganska länge så en maskin är att föredra eller rejält med handkraft. Ljumma mjölken till 37 grader och rör ut jästen.

Tillsätt resten av ingredienserna och så pass mycket mjöl (lite i taget) så att degen blir klibbfri men ändå ganska lös. Spara mjöl till utbakning. Degen ska arbetas ordentligt 10-15 minuter. Låt jäsa 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidigt. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Dela degen i 10 lika stora delar och forma till avlånga frallor. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa 30 min. Riv över cheddarost. Grädda i 200 grader ca 20 – 25 min.

morotsfrallor

 1. ..mina (jag gör 20 st av degen) blir dock klara efter ca 7-8 min i 200 graders varmluftsugn, bra att tänka på om man inte gör mini-limpor av degen! 🙂

 2. Intresserad utav Ekologiska Aloe Vera produkter?
  Vi har något för i stort sett allt. Hälsa, skönhet, smink, hem och djur.

  Eller kanske intresserad utav att bli min kollega?
  Just nu söker jag 2 kollegor som jag kan hjälpa starta upp varsina lönsamma verksamheter (ålderskrav minst 18 år!).
  Vill du vara din egen chef? Bestämma vart och när du jobbar?
  Är du driven? Inte rädd för att ta för dig?

  Kika in mer i min webshop där du hittar produkterna, samt mer information om företaget.

  Mvh
  Michaela Lundgren
  Independent Forever Business Owner
  http://myaloevera.se/mahalsa/sv/start/

 3. Väldigt goda frallor!!

 4. Hej
  Ser smaskigt ut 🙂 Tror du att man skulle kunna förbereda kvällen innan och baka morgonen därpå?

 5. Hej, tack för goooda frallor. jag stavmixade aprikoserna med lite vatten, då min son tror sig inte gilla det,hehe. Tog solroskärnor o pumpafrön ist för ost på. Mums. Godast att äta med bregott o lite flingsalt bara. Mmmm

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..