Färsk ravioli i mustig tomatsås

ravioli_tomatsås_het_recept_fylld_färsk_pasta

Hejsan hoppsan! 😛 Där sprang helgen förbi oss i raketfart ja!
Min kära make har haft fullt upp med att bygga om avgassystemet på Cadillacen så jag, Joline och Max har roat oss kungligt med shopping och restaurangbesök och bara rått om varann. Inte så dumt det heller. Barnen har bland annat fått nya badkläder så nu är vi redo för sommaren! Haha! 😉

Självklart har jag recept på lut och ett av helgens goda kommer här. Det viktigaste i en god pastasås är TOMAT tycker jag! Det ÄR den ultimata såsen och speciellt till ravioli, fylld färsk pasta som jag hittar ibland. Man måste lägga lite tid och kärlek i pannan och koka såsen varsamt, länge och med massor av teskedars avsmakning. Jag gillar dom små körsbärstomaterna på burk och har här använt både dom och en burk finkrossade tomater. Välj burktomater med kvalité. Zeta, Delize, Kung Markatta eller Mutti.

Stormkoka inte och glöm inte en nypa socker på slutet. Krydda upp den med en skvätt grönsaksfond, lite chilisås, massor med torkade örter såsom timjan, oregano och rosmarin. Putta i en skvätt vitt vin och smaka av noga och ofta. Raviolin åker i på slutet ett par minuter bara, dom är ju redan klara och kokas snabbt i den heta såsen.

4 port
Det här behöver du : 
Färsk ravioli 4 port

Smör
1 gul lök
2 tsk torkad oregano
2 tsk torkad timjan
2 tsk torkad rosmarin
1 burk finkrossade tomater
1 burk körsbärstomater
2 dl vatten
2 msk grönsaksfond
1 msk D´Elidas chilisås
Salt och peppar
en nypa socker

GÖR SÅHÄR : 
Finhacka gul lök och fräs i het stekpanna i smör tillsammans med de torkade örterna. Slå på tomaterna, vatten, fond och chilisås. Låt koka upp och sänk sedan värmen så såsen får småputtra ca 30 min, gärna längre. Smaka av med salt och peppar och en nypa socker. Lägg i raviolin och låt den bli al dente. Servera! Ät och njut. 😉

tomatsås_pasta_ravioli

Tomatsåsen har puttrat ca en halvtimme. Här åker raviolin ner och får ligga ca 5 minuter före servering.

tomatsås_ravioli_färsk_fylld_pasta

Blanda noga med tomatsåsen.

ravioli_tomatsås
Strössla med hackad persilja och servera! Lite parmesan på toppen gör inte ont heller… 😛

 1. Karin skriver:

  var köper du färsk ravioli? aldrig sett det i affären och alltid älskat det!

 2. Lina skriver:

  Det ser jättegott ut, blev väldigt hungrig nu =) Ravioli är ju något som många förknippar med konservburk men glömmer bort hur gott det kan bli om man lägger ner lite extra tid och kärlek på maten och köper hem färsk ravioli (eller gör själv från grunden) med en riktigt god sås till

  http://www.diningandcooking.blogg.se

 3. Sanna skriver:

  Lite ostrategiskt att kolla in här när jag ligger i sängen och ska sova… Nu blev jag hungrig…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..