ANNONS
Integritet på Tailsweep

Schweizernötstårta

/

Tjingeling måndag! Idag bjuder jag på en riktigt godbit! 😛 En enkel nöttårta med härligt seg och knaprig botten av hasselnötter och en ljuvlig chokladkräm ovanpå med schweizernöt.

En perfekt liten kondisbit till kaffet tycker jag och från gräsmattans hav av små styvmorsvioler fick den prydas denna vårdag till ära. Solen skiner och det är riktigt varmt ute. Helt underbart! 😉 Nu ska jag ställa mig och koka spagetti och röra lite i min köttfärssås som blir dagens middag här hemma.

Det här behöver du : 
3 ägg
2½ dl strösocker
150 gram hasselnötter (eller mandel)
2 dl mjöl
100 gram smält smör

Topping :
200 gram marabou schweizernötchoklad
½ dl grädde
1 msk smör

GÖR SÅHÄR : 
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Mal hasselnötterna i en mixer till ett fint mjöl. Rör ner tillsammans med mjölet i äggsmeten. Rör sist ner smöret. Fördela smeten i en rund form med löstagbar kant, ca 23 cm i diam. Lägg gärna ett runt bakplåtspapper i botten på formen så är den lätt att lyfta över på ett fat senare.

Grädda i 175 grader ca 30 min. Ta ut den och låt svalna. Ställ den gärna i kylskåpet till dagen efter så den får sätta sig ordentligt.

Till toppingen; smält chokladen över vattenbad. När chokladen är smält lyft bort skålen och rör ner grädde och smör så allt blandas väl. Bred över kakan och ställ kallt i kylskåp igen tills chokladen stelnat.
Tårtan går utmärkt att frysas.

6
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00