ANNONS
Integritet på Tailsweep

Plankstek med kyckling

/

Hej soliga söndag! 😛 Sitter här med en kopp kaffe och planerar veckans middagar och försöker också klura ut vad det ska bli till söndagsmiddag idag. Kanske ställer jag till med ett litet paltkok, det är ju bara för gott, ska ner till affären sen så får se vad det blir! 😉

I fredags gjorde jag plankstek till mig och Nicke. Joline var med en kompis så det blev bara han och jag. Tror det var flera år sen vi åt plankstek. Varför gör man inte det oftare?! Det är ju dessutom så enkelt att förbereda och tar inte alls lång tid att ”plocka ihop”.De här plankorna gjorde jag med kycklingfilé, oftast blir det ju kött av något slag men kyckling var fantastiskt gott. Jag stekte dom i stekpanna och öste med smör och kryddor under tiden plankorna var i ugnen. För att få kycklingen helt genomstekt fort så snittade jag rutmönster över den tjockaste delen. Kryddade med salt, peppar, malen paprika och en vitlöksklyfta i pannan. Hade i rikligt med smör och öste dom hela tiden. Blir supersaftigt och mört! När plankorna var klara var det bara kyckling och chilibearnaise som fattades och lite piff och garnityr! 😉


Jag brukar inte spritsa duchessmos runt hela, det blir alltid för mycket och man orkar inte äta upp. Ett riktigt gott duchessmos gör jag på kokt pressad potatis, minst 3 äggulor till 2 port, salt, vitpeppar och lökpulver och en klick smör.


Baconlindade haricots verts. Förstek dom gärna lite grann i pannan innan dom åker med plankan i ugnen.


Klart för gräddning!


Tomater med riven ost och cheddarkrydda.


Smörstekta kycklingfiléer.


Smaklig planka! 😛

8
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00