ANNONS
Integritet på Tailsweep

Ost och baconpaj

/

Oj va det susar i träden här på ön idag. Riktig storm ute och verkligen ingen värme trots att solen skiner. Tänkte att jag skulle baka lite bröd idag men har inte bestämt mig för vad ännu, en innedag i köket får det bli i alla fall! 😉

I fredags gjorde jag den här matpajen som vi åt till lunch igår, en riktig favorit med massa ost och bacon, går hem i alla väder och är perfekt att göra i förväg då den faktiskt är ännu godare dagen efter då den fått stå till sig lite.

Det här behöver du : 
1 förp smördegsrulle
1 stor bukett broccoli
300 gram bacon
2 ägg
1 dl grädde
4 msk naturell mjukost
1 – 2 tsk D´Elidas chilisås
Salt & peppar
2 mozzarella
Romantica kvisttomater

GÖR SÅHÄR : 


Förväll broccolin i saltat vatten. Häll av och ställ åt sidan så länge. Knaperstek baconet och skär det sedan i mindre bitar. Tryck ut smördegen i en ugnsfast form, ca 20*30. Fyll formen med broccoli och bacon. Vispa ihop ägg, grädde, mjukost, chilisås samt salt och peppar. Häll över formen. Toppa med mozzarella i klyftor och halverade tomater. Gratinera i ugn 200 grader ca 30 – 40 min.


Smördeg och förvälld broccoli.


Knaperstekt bacon som får torka lite innan jag skär det i mindre bitar.


Dessa ljuvliga romantica-tomater är bara såå goda och söta i smaken, passar utmärkt att gratineras i en matpaj.


En ost och baconpaj måste ju innehålla ost och i detta fall mjukost och mozzarella, det blir otroligt krämigt och smakrikt!


Smaklig spis och ha en underbar söndag allihopa!

4
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00