Red curry chicken


Då var vi på ny vecka och den rivstartar vi här med en riktigt het kycklingwok, en hot red curry chicken! 😛 Så in i nordens gott, fräscht, krispigt, starkt och med massor av smak. Kan inte motstå dessa thai-rätter och det känns som en kickstart såhär efter påsk och alla helgdagar med lite annan mat än ägg, sill och köttbullar! 😉

Varsågoda, detta är bara sååå gott!

4 port
Det här behöver du :
1 näve salta cashewnötter
3 kycklingfiléer, ca 600 gram
2- 3 msk rapsolja
3 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad röd chili
1 msk finhackad ingefära
3 msk röd currypasta
2 dl vatten
1 burk minimajs
1 röd paprika
1 knippe salladslök

GÖR SÅHÄR :


Börja med att rosta cashewnötterna i torr panna. Ställ åt sidan så länge.


Skär kyckling i bitar. Finhacka vitlök, chili och ingefära. Hetta upp wokpannan och häll i rapsolja. När pannan är riktigt het lägg i vitlök, chili och ingefära och låt det få fräsa ihop några sekunder. Tillsätt kycklingen och röd currypasta. När kycklingen fått färg tillsätt vattnet och låt det få fräsa in ca 5 min. Tillsätt majs, paprika och salladslök och låt dem bara värmas på i pannan. Servera med ris och rostade cashewnötter.

Justera hettan med mängden chili och currypasta, med 3 matskedar blir det här ganska hett. Dessutom tog jag med fröna från den röda chilin också. 😉


Provade min nya keramiska wokpanna från Tefal. Stor och väldigt rymlig. Värmeindikator i botten som talar om när den är tillräckligt varm för att wokas i! Riktigt nöjd med hur bra den höll värmen även uppe på kanterna också. Hela rätten gick väldigt snabbt.


Att woka med chili, vitlök och ingefära är bland det roligaste i köket och dofterna som sprider sig är himmelska! 😛 Dessutom blir det väldigt vackert för ögat med alla färgglada ingredienser.


Här har kycklingen åkt i tillsammans med currypastan.


Grönsakerna åker ner precis före servering så dom håller sig krispiga.


Smaklig måltid. 😉