Red curry chicken

chicken_red_curry_kycklinggryta_röd_curry

Då var vi på ny vecka och den rivstartar vi här med en riktigt het kycklingwok, en hot red curry chicken! 😛 Så in i nordens gott, fräscht, krispigt, starkt och med massor av smak. Kan inte motstå dessa thai-rätter och det känns som en kickstart såhär efter påsk och alla helgdagar med lite annan mat än ägg, sill och köttbullar! 😉

Varsågoda, detta är bara sååå gott!

4 port
Det här behöver du :
1 näve salta cashewnötter
3 kycklingfiléer, ca 600 gram
2- 3 msk rapsolja
3 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad röd chili
1 msk finhackad ingefära
3 msk röd currypasta
2 dl vatten
1 burk minimajs
1 röd paprika
1 knippe salladslök

GÖR SÅHÄR :
Börja med att rosta cashewnötterna i torr panna. Ställ åt sidan så länge.
Skär kyckling i bitar. Finhacka vitlök, chili och ingefära. Hetta upp wokpannan och häll i rapsolja. När pannan är riktigt het lägg i vitlök, chili och ingefära och låt det få fräsa ihop några sekunder. Tillsätt kycklingen och röd currypasta. När kycklingen fått färg tillsätt vattnet och låt det få fräsa in ca 5 min. Tillsätt majs, paprika och salladslök och låt dem bara värmas på i pannan. Servera med ris och rostade cashewnötter.

Justera hettan med mängden chili och currypasta, med 3 matskedar blir det här ganska hett. Dessutom tog jag med fröna från den röda chilin också. 😉

tefal_ceramic_wok_panna

Provade min nya keramiska wokpanna från Tefal. Stor och väldigt rymlig. Värmeindikator i botten som talar om när den är tillräckligt varm för att wokas i! Riktigt nöjd med hur bra den höll värmen även uppe på kanterna också. Hela rätten gick väldigt snabbt.

red_curry_chicken_kycklinggryta

Att woka med chili, vitlök och ingefära är bland det roligaste i köket och dofterna som sprider sig är himmelska! 😛 Dessutom blir det väldigt vackert för ögat med alla färgglada ingredienser.

wokad_kyckling_stir_fry_chicken_red_curry

röd_curry_kyckling_chickencurry

Här har kycklingen åkt i tillsammans med currypastan.

kycklinggryta_red_curry

Grönsakerna åker ner precis före servering så dom håller sig krispiga.

red_curry_chicken_kyckling_röd_het
Smaklig måltid. 😉

  1. Har köpt röd currypasta några gånger och fått slänga den oöppnad, men nu ska jag köpa en burk och prova detta. Ser jättegott ut!

    Roligt med en bloggare som även sätter lite norrbottnisk touch på matbloggandet 🙂

    1. Therese!
      Röd curry är ju så gott, till skillnad mot gul… Haha! 😉
      Jamenvisst, lite norrlandsfeeling blir det, de går inte att komma ifrån.
      /Linda

  2. Majja skriver:

    Älskar stark mat! Detta måste jag prova 🙂

    1. Majja!
      Gott, gott! Hoppas du testar.
      /Linda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..