ANNONS

Ärtskott – enkelt att odla hemma!

/
odla_ärtskott_sallad_pålägg

En väldigt billig och enkel odling hemma i köksfönstret är dessa ärtskott som växer som ogräs och går verkligen inte att misslyckas med. 😛

Vanliga gula ärtor, peta ner dom i jord, täck med lite plastfolié och håll jorden fuktig. Efter ett par dagar skjuter skotten upp och växer i rasande fart! Söta, friska och supergoda, lite likt sockerärtor i smaken. Klipp över smörgås eller blanda i sallad, soppor, pesto eller som garnityr.

Busenkelt! Och så nära ärtsoppa mina smaklökar kan komma! 😉

ärtskott_gula_ärtor_odla
ärtskott_odla_hemma

Man behöver inte blötlägga ärtorna innan, bara fyll upp en kruka med jord, peta ner dom tätt ca 1 cm under jorden. Vattna och håll fukten inne med en plastpåse eller plastfolié över tills de börjar sticka upp, går jättefort och dom växer i rasande fart!

11
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00