ANNONS
Integritet på Tailsweep

Pizzeria Öland – Ekerum resort

/

Påskhelgen här på Öland har verkligen varit ren och skär njutning! Strålande solsken, god mat och mycket folk. Påsken är den högtid då många turister och sommarstugeägare kommer tillbaka och det har märkts i både affärer och i trafiken. Lite kul med liv och rörelse igen efter en lång, tyst vinter. 😛

Restauranger runtom slår upp dörrarna för säsongen så vi passade på att besöka Ekerum – Pizzeria Öland. Ett ställe vi aldrig ätit på tidigare.

Pizzamenyn är väldigt annorlunda. Mycket örter och en salig blandning av smakkombination så det lät spännande när vi kollade in hemsidan först. I fredagskväll åkte vi dit och satte oss för att äta pizza.

Lokalen var ljus och fräsch, lite italienskt stuk med rödrutiga dukar, levande ljus och en allmänt mysig atmosfär. Framme vid disken fick vi menyer och sen satte vi oss vid ett bord. Vi fick gå fram och lämna vår beställning när vi bestämt oss. Ingen bordsservice alltså. Drickorna fick vi över disk direkt. Sallad, bestick, glas, servetter och vatten fick vi hämta vid en annan disk.

Pizzorna serverades dock vid bordet och första intrycket var att dom var gigantiska. Rymdes inte på tallriken. 😉
Tunna fina bottnar, säregen tomatsås med mycket örter och även torkade örter ovanpå samt ruccola. Smaken var det verkligen inget fel på. Kanongoda verkligen! Vi beställde tre olika och slajsade lite mellan oss.

Jag tog en;
”Ekerum” – Tomatsås, ost, örter, skinka. + extra ost. 
Nicke en;
”Baggio” – Tomatsås, ost, örter, 2 sorters salami, marinerade oliver, tunt skivad rödlök, paprika.
Och Joline en;
”Che Peccato” – Tomatsås, ost, örter, oxfilé, färska små tomater, tunt skivad rödlök, vitlöksfärskost.

Vi var alla tre eniga om att de var bland de godaste pizzor vi ätit. Annorlunda smak i och med alla örter men otroligt goda. Fräscha råvaror och riktigt goda smaker. Pizzasalladen var också en höjdare. Också den med mycket örter i och även vitlök. Annorlunda och otroligt god. Helhetsintrycket väldigt bra så hit återkommer vi fler gånger. Pizzerian ligger alltså i Ekerum vid väg 136. Lätt att hitta och många parkeringsplatser.

Några plus och minus; 

– Självbetjäning vid disken vid beställning och betalning
– Läsk i PET – flaskor

+ Rent och fräscht
+ Salt och pepparkvarnar på borden
+ Gedigna bestick och glas som förhöjde känslan
+ Gratis vatten
+ Trevligt bemötande


I den charmiga stenladan på Ekerum Resort ligger Pizzeria Öland.


Hemsida, klicka

HÄR!


Rekommenderar verkligen detta ställe. Många restauranger ploppar upp sommartid, både bra och dåliga men detta ställe kommer tillhöra kategorin BÄTTRE! De har dessutom öppet året runt – plus i kanten för de! 😉


Disken.


Del av pizzerian.


Salladen var grymt god!


Nickes pizza med 2 sorters salami.


Jolines med oxfilé och vitlöksfärskost. Min med ost och skinka på översta bilden.

3
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00