ANNONS
Integritet på Tailsweep

Nougatglass med kola och krokant

/

Jag lovade ju att ni skulle få ett smarrigt glass-tips idag. Om ni som jag är svag för nougat så måste ni prova den här. Det är en väldigt söt glass och bilden är endast arrangerad för avfotografering, inget man lassar i sig på en gång. En kula till kaffet är precis vad jag tycker den passar till. Barnen älskar den och kan nog äta mer! 😉

Jag har alltså använt mig av två burkar mjölk. En kondenserad och en karamelliserad som är som tjock kolasås som jag ripplat ner i glassen. Krokanten hade jag gjort i förväg och förvarat i en burk, den kan naturligtvis uteslutas om man vill de. Häll upp glassen i en fin form och garnera den lite extra! Galet fint att ställa fram på bordet när man har gäster och alla kan skopa så mycket dom själva vill.

Det här behöver du :
5 dl vispgrädde
1 burk sötad, kondenserad mjölk
200 gram nougat
1 burk karamelliserad mjölk (kolasås)
2 dl krokant
Hyvlad choklad

GÖR SÅHÄR : 


Vispa grädden till mjuka toppar.


Öppna burken med kondenserad mjölk, och rör ihop med grädden.

Smält nougaten över vattenbad och ringla ner i glassmeten. Rör om och frys in ca 45 min före du tillsätter kolasåsen (karamelliserad mjölk) och krokant, annars lägger de sig mest på botten så det är en fördel om glassen är lite halvfryst.


När du rört ner kolasås och krokant lite ojämnt i glassen, hyvla över choklad. In i frysen igen.


Ingredienserna till glassen! Krokant kan naturligtvis uteslutas om man vill.


Krokant


200 gram mandel


2 dl florsocker

GÖR SÅHÄR : 
Skålla mandeln och låt den torka. Hetta upp en stekpanna och lägg i mandlarna med florsocker. Rör om tills allt socker smält och de blir lite karamelliserade på ytan. Häll ut på bakplåtspapper och låt svalna. Mortla eller mixa till önskad konsistens.


Den vispade grädden med kondenserad mjölk och den smälta nougaten. Rör om försiktigt och häll upp i en form.


Frys glassen ca 45 min och ta ut den och rör ner kolasås och krokant. De lägger sig lätt på botten om man rör i de när glassen är lös så bättre den är lite halvfrusen så blir det jämnt fördelat.


Hyvla över choklad. Plasta och frys in. Ta fram glassen ca 30 minuter före servering så blir den lagom i konsistensen. 😛

Och kula upp! 😛

1
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00