Ugnsbakade, marinerade champinjoner med chili och vitlök


Oj vilken gomiddag vi åt tidigare ikväll! Nu måste jag bara ge er en liten försmak av det hela, nämligen dom här champinjoner som jag gjorde som tillbehör till rätten. Så vansinnigt gott så jag måste skriva upp det innan jag går och lägger mig och glömmer. Hela receptet på middag ska ni få imorgon. 😛

Färska, kritvita champinjoner kan jag inte motstå om de finns i affären, speciellt om dom är extra små. Nu ville jag ha lite större för jag hade redan tänkt ut vad jag skulle göra och tyckte stora skulle passa bättre än om jag t ex. skulle haft dom i en sås, då är dom små bäst! Men stora blev det, det hela är mycket enkelt och kräver inte speciellt stor arbetsinsats.

Halvera dom, dressa med olivolja, lite hetta av sambal oelek, och så en halv burk marinerade vitlöksklyftor och lite av marinaden från burken. Salt och peppar, vänd runt och låt dom sen stå och gotta till sig en stund. Perfekt att samköra i ugnen med kött eller andra tillbehör då dom endast ska ugnsbakas ca 10 – 15 minuter så in med dom på slutet om du ska servera dom ihop med varmrätt.

Om det är gott??  Det är ljuvligt-vansinnigt-så-in-i-bombens-VÄRLDSGOTT!!😛
Så jag hoppas att ni provar. Gonatt mina vänner. Återkommer imorgon med hela varmrätten serverad med recept och bilder. 😉

Det här behöver du : 
250 gram färska champinjoner
½ dl olivolja
2 tsk sambal oelek
3 msk marinerade vitlöksklyftor + nån msk av marinaden
Flingsalt
Svartpeppar

GÖR SÅHÄR : 
Borsta champinjoner från ev. jord och smuts. Halvera och lägg ner i en skål. Slå på olivolja, sambal oelek och vitlöksklyftor samt lite av marinaden dom ligger i. Vänd runt ordentligt och låt stå framme i rumstemperatur ca 30 min. Häll i en ugnsfast form. Ugnsbaka i 200 grader ca 10 – 15 min. Servera som tillbehör till kött, kyckling eller grillat.


Champinjonerna har här ugnsbakat i ca 10 – 15 min i 200 grader. Vitlöksklyftorna och den härliga marinaden och hettan ger en så otroligt god smak ihop. Detta kommer jag att göra fler gånger till sommarens grillmiddagarna.