Påskgodis – marsipanfigurer


Något som är riktigt kul att göra är marsipangodis. Figurer av alla de slag. Superkul att låta fantasin styra! Det finns ju färdig marsipan i olika färger men också vit som du kan färga själv med vanlig hushållsfärg. Den blå och den röda har jag färgat själv. Grön och rosa är färdigköpta och smakar även päron och jordgubb. 😉 Till skaft har jag använt ändar av salta pinnar.


Som ni ser är det galet mycket godis och plock i mitt kök just nu, 😛 Självklart äter vi inte upp allt detta själv utan väldigt mycket ska ges bort i påskpresent och påskägg. Älskar att fixa med små överraskning till höger och vänster. Några idéer med figurer bjuder jag på. Det kommer bli mer marsipan men inte idag så jag får fylla på detta inlägg med bilder efterhand istället.


Morötterna var roligtast att göra. Skåra dom lätt med en vas kniv, blöt fingret i vatten o doppa i kakao och stryk på så ser dom lite jordiga ut! 😉


Marsipanägg med spritsad kristyr. Förvara marsipanen i rumstemperatur under plastfolie.


Kristyren består av florsocker, lite citronsaft och hushållsfärg. Du kan också smälta vit choklad och färga och dekorera med.


Börjar bli fullt på köksbänken så nu ska jag ut i köket igen och rensa upp och påbörja nästa lilla projekt där morötterna är delaktig.

Den kondenserade mjölken och nougaten ska också trollas med… Ska bli spännande o se om min idé blir lyckad. Uppdaterar er om det senare. Hoppas ni fått lite tips och inspiration såhär långt. 😛