Torkat kött i olika smaker

rökt_torkat_kött
Torkat kött är något jag gillar skarpt. Jag fick hem lite prover på torkat kött från Flodins häromdan. Salt och knaprigt och koncentrerade smaker. Godare än chips och ostbågar alla gånger.Och dessutom nyttiga med högt protein-innehåll som gör dom perfekta även till mellanmål eller när man bara är sugen på nåt salt…;-)

När jag är på marknad brukar jag alltid köpa torkat kött i någon variant. Oftast vilt. Dessa varianter var också riktigt goda.

Biff
Smakrika, tunna snacks av nötkött. Torkade och kryddade med svart – & grönpeppar.

Kyckling
Smakrika och lätt torkade kycklingsnacks med en smak av rökig BBQ.

Fläsk
Smakrika & tunna snacks av kallrökt fläskkött, varsamt kryddade med svartpeppar.

Fläsk chips
Smakrika & tunna chips av fläskkött. Varsamt torkade och milt kryddade med Jalapeño.

torkat_kött_rökt_flodins

Dom var väldigt goda allihop men kyckling och biff var klart bäst! 😛
De runda till vänster i bild är fläskchipsen, höger om dom fläsksnacks. Längst bak från vänster biff och till höger kyckling.

flodins_rökt_snacks

Flodins meat snacks är mer smakrika än traditionella torkade köttprodukter, eftersom att de inte torkas lika hårt. Flodins Meat snacks är lätt att bära med sig, förvaras i rumstemperatur och har en hållbarhet på två månader.  Förpackningen som innehåller 40g köttsnacks – lagom till en mättande portion. Rekommenderat pris är 29 kr per förpackning.

torkat_kött

 1. Jennie skriver:

  Hej,
  Vart kommer köttråvaran från i dessa produkter? Det låter som en bra och god idé men jag köper bara svenskt kött och Flodins kött är väl Danskt i huvudsak? Eller har de ändrat på det det? *hoppas hoppas*

  Vänligen
  Jennie

  1. Jennie!
   Vet faktiskt inte. Lite mer info om innehåll hittar du på Flodins sida http://flodinsfood.com/sv/start men kan inte lokalisera vart köttet kommer ifrån. Trevligt om det hade varit svenskt kött förstås.
   /Linda

 2. Emma skriver:

  Visste inte ens att det fanns torkad kyckling! Har bara testat renkött och torkad fisk. Torkad fisk åt jag när jag var liten hos en kompis, hennes pappa brukade torka och jag minns att vi alltid var noga med att ha knäckebröd i närheten för det skulle tydligen vara bra om små ben fastnade i halsen….vara halvt livrädd att äta fisken men vågade inte säga nej till min kompis pappa, haha, men jag höll ett knäckebröd i handen hela tiden jag åt! 🙂

  1. Emma!
   Haha, vilken historia… 😉 Torkat fisk låter inte så¨gott, iallafall inte med ben i! 😉
   /Linda

 3. Mmm, så gott, älskar torkat kött, perfekt som snacks på kvällen 😉 Hittar man dom här i vanliga mataffärer??

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..