Friterad tortellini med parmesan

tortellini_parmesan_friterad

Gjorde en sån galen grej igår till ”mat-tv-kvällen”. 😛 Tortellini hade jag bestämt. I någon form… Med något till… Något nytt… Gott… Och annorlunda… Ohhja – det blev det verkligen! Det låter tokigt men jag hoppas ni förstår hur krispigt, salt, ostigt och lent i smaken det blir på samma gång?! Svårt att förklara så jag låter bilderna tala för sig och våga prova nu, för detta får ni bara inte låta passera. 😉

Hade en fin bit parmesanost i kylskåpet som ropade. I vanliga fall brukar jag koka ihop en god tomatsås till tortellni men inte den här gången.

Det blev så in i bombens, galet, tokigt gott alltså.
Fritera tortellini? Jojomen, det är det nya nu! 😛 Häng på så får ni receptet.

6 – 8 port förrätt
Det här behöver du : 
250 gram tortellini med ostfyllning
150 gram finriven parmesan
1 dl panko eller ströbröd
svartpeppar
Flingsalt

GÖR SÅHÄR : 
Koka tortellinin al dente. Förbered under tiden paneringen. Finriv parmesan och blanda med panko, svartpeppar och flingsalt. När tortellinin är al dente häll ner dom varma i paneringen och vänd runt. Fritera eller stek i panna med olja på hög värme. Ta upp och låt torka av på hushållspapper. Servera med små gafflar, doppa i sweet chilisås och riven parmesanost.

godaste_tortellini

Tortellinin ska vara nykokt och varm när den vänds ner i paneringen.

parmesan_panering_panerad_tortellini

Finriven parmesan, panko, salt och peppar.

panerad_tortellini_parmesan

Vänd runt noga. Stek eller fritera!

tortellini_panerad_parmesan_annorlunda_godaste
Servera med sweet chilisås…

tortellini_parmesan_panerad_friterad
Och doppa i parmesan…

parmesan_tortellini
Ni bara måste prova, detta är så galet gott! Kanske till fredagsmyset imorgon? 😉

  1. Men hjälp med gott det lät! Måste testa.

  2. Karin skriver:

    Galen idé! Men ser sjukt gott ut!

  3. IZa skriver:

    Du är så otroligt kreativ!! Inspirerande!

  4. Det här låter otroligt gott och vilken bra idé på hur man kan göra en färdig produkt till något speciellt!

    Kan tipsa om att det även är gott att panera och fritera/steka helt vanliga musslor på burk. Blanda paneringen i en plastpåse, i med musslorna och skaka ordentligt så är kvällsmaten nästan färdig 😉

  5. Anne skriver:

    Låter ju jättegott! Måste testa. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..