Friterad tortellini med parmesan
Gjorde en sån galen grej igår till ”mat-tv-kvällen”. 😛 Tortellini hade jag bestämt. I någon form… Med något till… Något nytt… Gott… Och annorlunda… Ohhja – det blev det verkligen! Det låter tokigt men jag hoppas ni förstår hur krispigt, salt, ostigt och lent i smaken det blir på samma gång?! Svårt att förklara så jag låter bilderna tala för sig och våga prova nu, för detta får ni bara inte låta passera. 😉
Hade en fin bit parmesanost i kylskåpet som ropade. I vanliga fall brukar jag koka ihop en god tomatsås till tortellni men inte den här gången.
Det blev så in i bombens, galet, tokigt gott alltså.
Fritera tortellini? Jojomen, det är det nya nu! 😛 Häng på så får ni receptet.
6 – 8 port förrätt
Det här behöver du :
250 gram tortellini med ostfyllning
150 gram finriven parmesan
1 dl panko eller ströbröd
svartpeppar
Flingsalt
GÖR SÅHÄR :
Koka tortellinin al dente. Förbered under tiden paneringen. Finriv parmesan och blanda med panko, svartpeppar och flingsalt. När tortellinin är al dente häll ner dom varma i paneringen och vänd runt.
Fritera eller stek i panna med olja på hög värme. Ta upp och låt torka av på hushållspapper. Servera med små gafflar, doppa i sweet chilisås och riven parmesanost.
Tortellinin ska vara nykokt och varm när den vänds ner i paneringen.
Finriven parmesan, panko, salt och peppar.
Vänd runt noga. Stek eller fritera!
Servera med sweet chilisås…
Och doppa i parmesan…
Ni bara måste prova, detta är så galet gott! Kanske till fredagsmyset imorgon? 😉