Friterad tortellini med parmesan


Gjorde en sån galen grej igår till ”mat-tv-kvällen”. 😛 Tortellini hade jag bestämt. I någon form… Med något till… Något nytt… Gott… Och annorlunda… Ohhja – det blev det verkligen! Det låter tokigt men jag hoppas ni förstår hur krispigt, salt, ostigt och lent i smaken det blir på samma gång?! Svårt att förklara så jag låter bilderna tala för sig och våga prova nu, för detta får ni bara inte låta passera. 😉

Hade en fin bit parmesanost i kylskåpet som ropade. I vanliga fall brukar jag koka ihop en god tomatsås till tortellni men inte den här gången.

Det blev så in i bombens, galet, tokigt gott alltså.
Fritera tortellini? Jojomen, det är det nya nu! 😛 Häng på så får ni receptet.

6 – 8 port förrätt
Det här behöver du : 
250 gram tortellini med ostfyllning
150 gram finriven parmesan
1 dl panko eller ströbröd
svartpeppar
Flingsalt

GÖR SÅHÄR : 


Koka tortellinin al dente. Förbered under tiden paneringen. Finriv parmesan och blanda med panko, svartpeppar och flingsalt. När tortellinin är al dente häll ner dom varma i paneringen och vänd runt.

Fritera eller stek i panna med olja på hög värme. Ta upp och låt torka av på hushållspapper. Servera med små gafflar, doppa i sweet chilisås och riven parmesanost.


Tortellinin ska vara nykokt och varm när den vänds ner i paneringen.


Finriven parmesan, panko, salt och peppar.


Vänd runt noga. Stek eller fritera!


Servera med sweet chilisås…


Och doppa i parmesan…


Ni bara måste prova, detta är så galet gott! Kanske till fredagsmyset imorgon? 😉

6
0

Vårsådd och vårkänslor

Nu har jag äntligen fått ner mina frön i jorden här i köket och tänker minsann lyckas med tomaterna i år! Att de ska vara så svårt… Men nu har jag fått lite bra tips och hoppas att de står sig utan att vissna bort. Det känns verkligen att våren är här, vissa dagar är solen fullkomligt galen och det är riktig vårvärme i luften. Lutar man sig mot husväggen och blundar så kan man nästan trolla sig bort till varmare breddgrader. Springa barfota i gräset och få lite färg på tårna kanske… 😉

Jag tillhör kategorin som verkligen behöver rustas upp när våren kommer. Alltså raka benen, fila fötterna, peela, smörja och pensla lite nagellack här o där för att komma i form. Hittade ett badsalt från döda havet på nu3 det skulle verkligen min kropp behöva nu! 😛Ganska intressant att läsa om just döda havet och dess egenskaper som skönhetsprodukt… Att folk med ledbesvär, reumatism och psoriasis vallfärdar dit är så häftigt! Det finns ju otaliga produkter när man väl börjar leta, allt från lermask, tvålar, lotions, inpackningar mm. Måste prova detta tror jag! Finns en hel del produkter även på denna sida econordica.

Nä, dags att kika till mina tomatfrön lite, vi hörs lite senare, då kommer dagens middagstips! 😉


Scillorna längs vedboväggen har redan tittat upp!


Styvmorsviolen är bara så vacker.


Pärlhyacinterna sträcker också på sig, det är min favorit-vår-blomma av alla!

3
0

Våfflor i solen

Varför äter vi våfflor just idag då?

25 mars är Marie bebådelsedag. Våffeldagen säger vi men från början heter det Vårfrudagen som helt enkelt bara blev en missuppfattning av ordet i folkmun och blev till våffeldagen.

Våfflan äts mitt i den 40 dagar långa fastan före påsk enligt gammal tro. Ett stort undantag men ack så gott! 😉

Dagen kallas också för trandagen – då tranorna återvänder till södra Sverige och självklart är det våren och ljuset som lockar dom. Många familjer omkring oss firar trandagen med sina barn här nere i söder. Dom får påskägg som lämnats på natten av tranan och på morgonen när barnen vaknar hittar de spår som tranan lämnat efter sig och till slut ett påskägg.

Jag är inte uppväxt med att fira trandagen alls då jag kommer från Norrland. Påskägg får man på själva påskafton av påskharen istället! 😛 När får ni påskägg hos er?? 

8-10 mättande våfflor
Det här behöver du :
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
5 dl grädde
2 ägg
150-200 gram smält smör
1 dl kallt vatten

GÖR SÅHÄR :


Använd en slev att röra ihop smeten med. Rör ut mjölet med bakpulver & salt tillsätt grädden. Knäck i äggen och häll i smöret och vattnet. Rör ihop smeten ordentligt. Grädda.


Godaste våfflorna ska gräddas i gjutjärnslagg, helst över öppen eld, och självklart avnjutas utomhus…

6
0