Cheese n bacon burger

hamburgare_ost_bacon
Glömde ju förstås en extremt viktig detalj av gubbens 40-årskalas! HAMBURGARE! 😛 Man fyller inte 40 år och heter Nicke utan en hamburgare på menyn. Finns det nåt godare än bacon och ost på en burgare? Då menar jag inte dom sladdriga, menlösa baconbitarna man får på Burger King etc. Det ska vara rejält med bacon och det ska vara knaprigt! 😉

Jag brukar skära ett paket bacon på mitten och sen lägga ut remsorna på en ugnsplåt. Steker dom ca 10 – 15 min i 225 grader i ugnen och låter dom sen få ligga och ”torka”. Baconet behöver inte vara varmt när burgaren monteras så det kan man förbereda lite innan. Det bästa med att steka dom på plåt i ugnen är att du slipper allt sprätt och stänk och dom håller formen bättre dessutom.

hamburgare_teflonnät_grillnät

Burgarna då! Vanlig blandfärs använder jag. Rör inte för mycket i smeten, då blir det sega och hårda hamburgare. Tillsätt en skvätt vatten och de kryddor du gillar. Jag använde Tony´s kryddan, lite vitpeppar och några stänk D´Elidas chilisås. Grilla dom antingen på grill; först på aluminiumfolie några minuter och när de håller att lyftas så flytta över på grillgallret med en stekspade, då fastnar dom inte. Eller teflon/grillnät eller stek dom på muurikkan! 😉

hamburgare_muurikka

Hemmagjord hamburgerdressing är ett måste! Här är mitt godaste recept;

ca 400 gram
Det här behöver du :

2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 tsk D´Elidas chilisås
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk tomatpuré
1 tsk Tony Chachere´s grillkrydda
3 dl rapsolja
4 msk hackad bostongurka

GÖR SÅHÄR :
Använd mixerstav med ballongvisp, eller elvisp. Blanda alla ingredienser utom oljan & bostongurkan i en skål. Vispa ihop alltsammans. Tillsätt oljan droppvis lite i sänder. När dressingen börjar bli vitare  i färgen så kan du hälla på oljan i en tunn stråle. Fortsätt vispa till dressingen tjocknar. Blanda ner bostongurkan. Du kan också tillsätta mer av någon av de andra ingredienserna i receptet om du tycker så. Färdigt!

hamburgerdressing

 

 1. Emma skriver:

  Åh, vad det där såg gott ut!
  Tårtan också, fullkomligt älskar pinochiotårta. Får kanske ta och kopiera din meny till min oundvikliga 30-årsdag som kommer allt närmre…..

  1. Emma!
   Det tycker jag du ska göra! 🙂 Trettio är riktigt kul att fylla!
   Kram Linda

 2. Karin skriver:

  Åh vilket bra tips på hur man grillar egengjorda hamburgare! De hemmagjorda är godast. Har alltid haft problem med att de fastnar på grillen, som sagt!

  1. Karin!
   Ja, man får prova sig fram till man hittar lösningen! 🙂 De gäller också att hålla smeten ganska orörd, bara vatten o kryddor och inte röra i den för mkt! 🙂
   Lycka till!
   /Linda

 3. Såg ju himla gott ut det dær!

 4. Anne skriver:

  Ska testa göra bacon på ditt sätt, bacon måste verkligen vara knaprigt. Hos oss äter vi hamburgare nästan varje fredag. Både jag och maken älskar hamburgare. Stort GRATTIS till Herr Kryddburk i efterskott!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..