Kladdkaka med chokladtäcke

kladdkaka_recept_godaste

Såg ni melodifestivalen igår? Grattis till Måns! 😛 Riktigt bra låt faktiskt!!
Vad firar man inte en sån höjdpunkt med om inte med kladdkaka?! Det här är det recept jag ALLTID använder som ”basic” till kladdkakor sen kan man ju garnera, tillsätta eller toppa med vad man vill för att få en tvist på det hela, i det här fallet en salig blandning av smält choklad på toppen; Vit toblerone, dumlekola och Marabou M&M. Jösses så gott säger jag bara… Och lättvispad grädde till de förstås…

Det här behöver du : 
150 gram smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 ägg
2 – 3 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull, dra åt sidan och rör ner resten av ingredienserna. Häll i smord form ca 25 cm i diam. Grädda i 175 grader ca 20 min. Ta ut och täck med bakplåtspapper och låt svalna i kylskåpet. Smält choklad i micron och bred över kakan när den är riktigt kall. Förvara i kylskåpet. Servera med lättvispad grädde.

kladdkaka

kladdkaka_choklad_recept

LOADING..