Pizzabullar
Pizzabullar är kanon att baka när man ändå bakar pizza eller bröd och det blir lite deg över. Perfekt att frysa in till mellanmål eller ta med på utflykt. Jag tycker dom är supergoda kalla men man kan förstås värma på dom eller äta dom nybakade!
2 stora runda, eller 1 plåt
Pizzadeg :
2 dl vatten (37 grader)
1/4 pkt jäst (12,5 gram)
5 – 6 dl durumvetemjöl
½ dl rapsolja
Salt & svartpeppar
GÖR SÅHÄR :
Arbeta degen väl för hand ca 5 min. Jäs i bunke 25 min. Dela degen i två delar. Tryck eller kavla ut till två rektanglar. Lägg på valfri fyllning och rulla ihop. (tomatsås, ost, skinka, oregano) Skär ca 2-3 cm tjocka snurror och lägg på plåt eller i muffinsformar. Strö över riven ost. Grädda i 200 grader ca 10 – 15 min.
Perfekta att även frysas in och ta upp som mellanmål. 😛