Pizza bianco med ricotta, mozzarella och salsiccia
Igår hade vi stora pizza-lördagen här hemma! 😛 Vi gjorde en ny variant som jag såg Paulo Roberto gjorde i programmet ”Mitt kök” i veckan – Pizza bianco!
Såg så ljuvligt gott ut och med bara en massa ost och så köttet från salsiccia… Så jag provade! God var den, men inte nån wow-effekt direkt och detta skulle ändå vara hans personligen godaste pizza. 😉 Jag blev inte frälst så jag håller mig till vesuvio med extra ost!
Smaken blev lite som en pastagratäng fast utan pasta med bara ostsås och korv typ… Helt okej, men inte en pizza jag kommer göra igen, men extremt kul att prova nya varianter såklart! 😉
Såhär gjorde jag;
2 stora runda, eller 1 plåt
Pizzadeg :
2 dl vatten (37 grader)
1/4 pkt jäst (12,5 gram)
5 – 6 dl durumvetemjöl
½ dl rapsolja
Salt & svartpeppar
GÖR SÅHÄR :
Arbeta degen väl för hand ca 5 min. Jäs i bunke 25 min. Dela degen i två delar. Tryck varje deg på oljad plåt med lätt oljade fingrar. Lägg på valfri fyllning, grädda i 250 grader ca 10 min.
Pizza bianco fyllning :
Ricottaost
Mozzarellaost
Inkråmet av salsiccia-korv
Fyllningen på pizza bianco; ett tunnt lager ricottaost, en smulad mozzarellaost som sedan toppas med 1-2 korvar salsiccia.
Färdiggräddad bianco.
Dom två motståndarna! 😉
Vesuvio i alla väder är nog den pizza jag alltid kommer älska mest. Sa jag EXTRA ost??? 😛