Ostkrokar heter de! Men vilka är godast??

estrella_olw_ostbågar_ostkrokar
Alltså det här med ostkrokar, eller som ni säger – ostbågar! Det är ju så gott! 😛 (Det heter KROKAR om man är från norrland)
Jag fick hem ett kit med smakprover och instruktion för ett blindtest med tillhörande snygg bandana! Igårkväll provade vi. Jag, Nicke och Joline. En sort från Estrella och en från OLW och vi var i slutänden helt eniga om vilken ostkrok som verkligen var GODAST! 😉 Faktiskt stor skillnad i smak och en smula förvånad blev jag dock!

När jag var liten var OLW´s påse lång, smal och prasslig. DÅ var dom verkligen goda. Krokarna var också långa, smala och med mycket ostsmak, men idag är dom korta, bulliga och torra och smakar i alla fall inte som förr tycker jag.

Estrellas bågar, den röda påsen som ni kan se på sista bilden. En riktig nostalgitripp tillbaka till 80-talet då gammelfarfar Knut hade dom i finskåpet i TV-rummet. Var man snäll så fick man smaka, ofta var dom lite sega då påsen varit öppnad sen nån dag tillbaka men såååå goda! 😉

Testet igår förvånade mig som sagt för jag trodde ju att jag gillade OLW`s bäst nuförtiden, men det gjorde jag tydligen INTE!
Estrella vann med hästlängder både i smak, konsistens och storlek. Mycket smalare, mer ostsmak och längre båg… Euuhhh… Krokar! 😛

Vad tycker ni? Har ni jämfört med blindtest nån gång?

olw_ostbågar_nostalgi
Bildkälla; OLW facebooksida.

estrella_ostbågar_nostalgi
Bildkälla; ICA-aktuellt nr 36, 1987.

 1. Estrellas ”prästost”-ostbågar är grymmegoda. Kan annars rekommendera Estrellas grillchips och dillchips som inte innehåller citronsyra (detta otyg som boostar allergier) och smakar som chipsen gjorde när man var liten på åttiotalet. Har inte kollat ostbågarna för E330 eftersom min man inte äter ostbågar så jag behöver ”bara” dela med barnen.

 2. Tim skriver:

  Det står ”Ostbågar” på påsen så varför envisas om att det ska heta ”ostkrokar”? ….

 3. Både jag och min katt har alltid älskat OLW:s ostbågar förut men vet inte vad de har gjort med dem sista 2 åren. De smakar ingenting längre, snarare mer papp än ost. Knappt katten vill äta dem. Testade Estrellas för några månader sedan och det var då en ostsmak som hette duga!

  Dessvärre verkar samma hänt med både chips och jordnötsringar. Mycket mindre smak nuförtiden. Dessutom är solrosoljan vedervärdig. Dels för att det har visat sig att jag är allergisk mot den men även att den inte verkar funka så bra att fritera i jämfört med palmoljan. Gårdschips friterar i rapsolja, vet inte varför fler inte kan göra det? Deras Chipotle/Chili-chips är de godaste jag har ätit!

 4. emelie skriver:

  Min Favorit är fortfarande OLW =) Men det ska va en speciell påse, den största 450 gr! Jag lovar att ostbågarna i dom är mycket sprödare, mer smak och godare än i dom vanliga påsarna =)

 5. Ostbågar heter det i Östergötland men mormor som var från Hälsingland sa alltid ostkrokar. OLWs är godast 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..