ANNONS

Ostkrokar heter de! Men vilka är godast??

/

estrella_olw_ostbågar_ostkrokar
Alltså det här med ostkrokar, eller som ni säger – ostbågar! Det är ju så gott! 😛 (Det heter KROKAR om man är från norrland)
Jag fick hem ett kit med smakprover och instruktion för ett blindtest med tillhörande snygg bandana! Igårkväll provade vi. Jag, Nicke och Joline. En sort från Estrella och en från OLW och vi var i slutänden helt eniga om vilken ostkrok som verkligen var GODAST! 😉 Faktiskt stor skillnad i smak och en smula förvånad blev jag dock!

När jag var liten var OLW´s påse lång, smal och prasslig. DÅ var dom verkligen goda. Krokarna var också långa, smala och med mycket ostsmak, men idag är dom korta, bulliga och torra och smakar i alla fall inte som förr tycker jag.

Estrellas bågar, den röda påsen som ni kan se på sista bilden. En riktig nostalgitripp tillbaka till 80-talet då gammelfarfar Knut hade dom i finskåpet i TV-rummet. Var man snäll så fick man smaka, ofta var dom lite sega då påsen varit öppnad sen nån dag tillbaka men såååå goda! 😉

Testet igår förvånade mig som sagt för jag trodde ju att jag gillade OLW`s bäst nuförtiden, men det gjorde jag tydligen INTE!
Estrella vann med hästlängder både i smak, konsistens och storlek. Mycket smalare, mer ostsmak och längre båg… Euuhhh… Krokar! 😛

Vad tycker ni? Har ni jämfört med blindtest nån gång?

olw_ostbågar_nostalgi
Bildkälla; OLW facebooksida.

estrella_ostbågar_nostalgi
Bildkälla; ICA-aktuellt nr 36, 1987.

18
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00