Tävling – Vinn fyra paket av Barillas nya pasta!

barilla_academia
Pasta, pasta, pasta! Alla äter vi pasta nån gång ibland men tänker kanske inte så mycket på vilken pastasort vi köper? Eller??! Jag har alltid (ja, sedan studenttiden då ALLA åt Kungsörnens snabbmakaroner med ketchup) gillat Barillas pasta så därför bloggar jag gärna om dessa produkter och rekommenderar gladeligen deras sortiment. 😛

Varför? 
Jag tycker deras spagetti är så vansinnigt god, jämfört med andra. Den är fast, ”stunsig” och håller ihop fint. Smakar inte mjöl utan PASTA! Överlag så älskar jag Barilla av alla pastasorter, hade bara önskat att dom hade små ”sopp-pasta” i sortiment här, nån som sett det kanske? Har letat men hittar inte…
Dessa varuprover från Barilla är såklart mer än välkomna då jag är nyfiken på deras utveckling och förnyelse och dessutom en produkt jag använt i många år. Inte blev jag besviken heller. Ni kommer få se mer av dessa premiumpasta som dom döpt till Academia. Pastan är bronsvalsad och ska ge en grövre yta så att den lättare suger åt sig sås, vilket den gör men ändå smakar den precis som Barillas vanliga pasta. Inte grov i smaken men till textur så är den riktigt bra till såser.

Självklart ska ju även NI få chansen att prova så idag startar tävlingen om ett paket med FYRA nya sorter av Barillas Academia-sortiment.

VINST :
1 kit med 4 st Academia Barilla; orecchiette, fusilli, linguine och spaghetti.

REGLER :
Lämna en kommentar om varför du vill vinna och vad du skulle laga!

SENAST : 
28 februari avslutas tävlingen och vinnaren presenteras här på kryddburken samt via mail. (Glöm ej uppge giltig epostadress).

barilla_academia_pasta_bronsvalsad
Academia Barilla är ett nytt varumärke i Sverige. Det står för utbildning, innovation och hantverksmässigt framställda produkter som väljs ut av italienska matexperter.

Academia Barilla lanserar nu för första gången i Sverige italiensk premiumpasta. Pastan är tillverkad i Kampanien i södra Italien och är framställd av 100 procent italienskt durumvete som ger optimal al dente. Pastan är bronsvalsad och det ger en grov yta, vilket gör att pastan lättare absorberar såsen.

pasta_fläskfile_recept
För mer inspiration, kolla in mitt senaste pasta-inlägg med Academia Barilla Fusilli med fläskfilé i ostsås. Klicka HÄR >>

 1. Jag vill vinna för att jag är en student som vill ha godare pasta. Precis så som du säger så är det tyvärr alldeles för mycket tråkiga makaroner när man studerar och jag hoppas kunna få ha en lunchlåda som drar till sig avundsjuka blickar på grund av ”finpasta”.

 2. Tina skriver:

  Jag skulle vilja vinna så jag kan bjuda familjen på pasta Carbonara. En familjefavorit som både går fort och är god.

 3. Hedda skriver:

  Spagetti och köttfärsås. Alla gillar det i familjen, enkelt och lägga grönsaker lite ”gömda” i och det är bra som matlåda.
  Om det blir spagetti eller köttfärsås över så är det enkelt att laga ”restmat” en annan dag.

 4. Emma skriver:

  Pasta på höjden, på tvären, på längden! Det finns inget bättre. Allra bäst är den på en trattoria i Italien när man är lätt däst efter en dag i solen.
  Jag skulle göra en pasta pronto di pollo. Väldigt enkel och väldigt god. Lite kyckling, lite chili, lite grädde, lite fond, några buketter broccoli. Åsså såklart pasta. Blanda ihop och njut.
  Eller en en klassisk carbonara, fast den är bäst i Italien. Blir inte samma sak hemma i landet lagom.

 5. Selma skriver:

  Ohh, pasta det är något hela familjen älskar. Kan både tillagas enkelt och smidigt eller avancerat och lyxigt. Jag tillagar nog kyckling med soltorkade tomater, spenat (färsk), mycket vitlök och vid servering strö över fetaost. Gott!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..