Fusilli med fläskfilé i ostsås

pasta_fläskfile_recept

Häromdan hade jag total idétorka om vad som skulle lagas till middag. De enda rester som fanns i kylskåpet som eventuellt kunde användas var kokt potatis… En frittata kunde jag ju möjligtvis trolla fram men hade inte så mycket grönsaker som jag önskat att ha till.

Hittade en halv fläskfilé och en påse riven chiliost i frysen. Tog upp de och strimlade köttet. En halv purjolök, tomater, mozzarella och grädde fanns i kylen så dom fick också spela med. Lite pasta till det så. 😛 Barillas nya pasta Academia dessutom som jag fått varuprover på. (Kommer en finfin tävling i slutet på veckan angående pastan.)

Ja, så nånting blev det ju till middag i alla fall. Fusilli med fläskfilé i ostsås. 😛

Gårdagen spenderade vi ute på äventyr jag och barnen. Dom har ju sportlov nu så det är kul att ha dom hemma och att hitta på saker tillsammas. Vi körde ner mot södra Öland och spenderade eftermiddan med bland annat ett stopp på ÖoB för att inhandla nödvändigheter till badrummet såsom tvål, schampo, balsam, tvättmedel, sköljmedel, tandkräm och diverse småpryttlar… Ja ni vet! Innan hemfärd stannade vi till på Arontorps kroppkakor och mumsade i oss just kroppkakor! 😛

Såååå gott! Länge sen vi åt det nu. Framåt kvällen fick vi ”pyspunka” i soffan framför TV:n, mätta och nöjda efter dagen. 😉 Jag följer ju ”Farmen” på TV4, men är faktiskt lite smått besviken att Rosie åkte ut. Gillade henne skarpt men hoppas på att Jocke tar hem allt och vinner.

Vad hittar på idag då?
Det blir en innedag med pyssel i alla fall och kanske lite bakning. 😉 Det blåser ju småspik ute så en innedag kan vi ta med gott samvete. Max är inte helt piggelin heller, feber som kommer och går och hosta sen i fredags… Joline är skoltrött och passar på att sova till lunch om hon får och då får jag ändå väcka henne!?! Hon älskar verkligen sin säng och Kean är inte sen att hänga på… Vilka sjusovare!! 😛 Men är det lov så är det lov, då får man göra som man vill anser jag. Även jag tycker det är skönt att slippa väckarklockan så jag klagar inte…

Sveriges mästerkock ikväll med, får inte missa det! Nån speciell ni gillar eller hejar på?

Nä, nu är det hög tid att väcka Tjolanta så hon kan följa med ut och hämta ved. Sitter nästan och huttrar här vid datorn nu. Även om det inte många minusgrader så blir huset helt utkylt av blåsten så nu måste vi elda. Vi hörs senare och glöm inte följa mig på Instagram. @Kryddburken Puss! ♥

4 port
Det här behöver du : 
4 port kokt fusilli
½ fläskfilé
½ purjolök
3 vitlöksklyftor
Trocomare örtsalt
1½ msk vetemjöl

´3 dl köttbuljong 1½ tärning + vatten el. 1 msk oxfond + vatten
2 dl grädde
2 dl riven, smakrik ost
Lite pastavatten, ca 1 dl
2 tomater
1 mozzarella
Svartpeppar
Chiliflakes

GÖR SÅHÄR : 
Strimla fläskfilén och finhacka purjolök och vitlök. Bryn i het stekpanna med smör. Krydda med trocomare örtsalt.  När köttet fått fin färg, pudra över vetemjöl som toppreding och tillsätt buljong och grädde. Låt koka upp på medelvärme. Tillsätt osten och rör sist ner pastan och lite av pastavattnet. Toppa med svartpeppar, chiliflakes, tomater och mozzarella.

barilla_fusilli_pastasås_fläskfile_ostsås
Vad jag lyckades skrapa fram ur kyl, frys och skafferi. 😛

fläskfile_sås_ostsås_pastasås
Fläskfilé, purjo och vitlök får brynas ihop.

pastasås_fläskfile_recept
Toppreder med vetemjöl för en krämig sås.

fläskfile_pastasås_ostsås
Tillsatt buljong, vatten och grädde och efter uppkok även chiliosten.

recept_fläskfile_pastasås
Pasta och lite av pastavattnet strax före servering.

pasta_fläskfile_fusilli_recept

Toppa med tomat, svartpeppar, chiliflakes och mozzarella. Klart! 😉

  1. Martin skriver:

    Tack för det fina receptet! Tänkte mest tipsa om ett gott vin till:-)
    Brania Del Cancello från Colliverde passar fint! Vinet finns inte på systembolaget men går att beställa från xwine som säljer vin från intressanta smågårdar. Ha en jättefin fredag!

  2. Tack för inspirationen! Gjorde enligt receptet men med pepperoni-salami istället då det var det som fanns hemma! Kanongott! 😉

  3. Sanna skriver:

    Bottenredning och inte toppredning… Spelar ju inte så stor roll men tänkte du är ju intresserad av mat så vill kanske veta…

  4. Mo skriver:

    Det där såg gott ut,men jag blir verkligen avundsjuk på kroppkakorna,så gott! Har inte ätit det på flera år,min mamma gjorde alltid dem en gång om året,jag har försökt men jag får inte till dem som hon. Ska prova din kroppkakepaj när suget blir för stort. Ha ett skönt lov.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..